IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картофена супа с къри

15 февруари 2014 10 00

Хранително ястие, идеално за обяд, а защо не и за вечеря

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Когато времето навън е студено и почивните дни са на ход, какво по-хубаво от това човек да остане вкъщи, да се завие с меко одеяло, да си пусне някой хубав филм и да хапне вкусна, топла крем супа?

Ако този план за уикенда ви допада, значи остава да изберете само какъв жанр филм ви се гледа и супа от какви продукти искате да обядвате или вечеряте. За ваше улеснение, относно супата, имаме предложение – картофена супа с къри.

Хубавото на тази рецепта е, че тя е много засищаща и същевременно не съдържа сметана, мазнина или масло. Това означава, че може да си позволите спокойно двойна порция, ако прекалено много ви се услади. Още по-хубаво е, че за приготвянето на картофената супа са ви необходими едва 30 минути, така че бързо и лесно може да притъпявате глада си.

* Бонус хранителна информация: 120-150 калории на порция, 3 грама фибри и 2,5 грама протеини;

Необходими продукти:

- 4-6 чаши зеленчуков бульон (по възможност с по-ниско съдържание на натрий);

- 1 глава лук (нарязан на кубчета);

- 4 скилидки чесън (смлени);

- 2 големи розови картофа (запечени с кожата);

- 2 супени лъжици къри на прах;

- ½ чаена лъжица кимион;

- Малко канела;

- Нарязан магданоз за гарнитура;

- Натрошени фъстъци за гарнитура;

- Сол на вкус;

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. В малък тиган с капак запарете лука и чесъна. Внимавайте да не се запекат, ако е необходимо изсипете минимално количество зехтин. Междувременно запечете картофите във фурната или микровълновата печка.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. В голяма тенджера изсипете лука, чесъна и нарязаните розови картофи. Добавете 4 чаши зеленчуков бульон и оставете продуктите да къкрят за няколко минути, докато всички съставки омекнат достатъчно.

3. С пасатора започнете да пасирате продуктите, като добавяте допълнително бульон, докато не получите желаната консистенция.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. След като получите гладка смес, оставете още малко супата да покъкри. Върху всяка купа сложете магданоз и фъстъци.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари