Когато времето навън е студено и почивните дни са на ход, какво по-хубаво от това човек да остане вкъщи, да се завие с меко одеяло, да си пусне някой хубав филм и да хапне вкусна, топла крем супа?
Ако този план за уикенда ви допада, значи остава да изберете само какъв жанр филм ви се гледа и супа от какви продукти искате да обядвате или вечеряте. За ваше улеснение, относно супата, имаме предложение – картофена супа с къри.
Хубавото на тази рецепта е, че тя е много засищаща и същевременно не съдържа сметана, мазнина или масло. Това означава, че може да си позволите спокойно двойна порция, ако прекалено много ви се услади. Още по-хубаво е, че за приготвянето на картофената супа са ви необходими едва 30 минути, така че бързо и лесно може да притъпявате глада си.
* Бонус хранителна информация: 120-150 калории на порция, 3 грама фибри и 2,5 грама протеини;
Необходими продукти:
- 4-6 чаши зеленчуков бульон (по възможност с по-ниско съдържание на натрий);
- 1 глава лук (нарязан на кубчета);
- 4 скилидки чесън (смлени);
- 2 големи розови картофа (запечени с кожата);
- 2 супени лъжици къри на прах;
- ½ чаена лъжица кимион;
- Малко канела;
- Нарязан магданоз за гарнитура;
- Натрошени фъстъци за гарнитура;
- Сол на вкус;
Снимка: pickyeaterblog.com
Начин на приготвяне:
1. В малък тиган с капак запарете лука и чесъна. Внимавайте да не се запекат, ако е необходимо изсипете минимално количество зехтин. Междувременно запечете картофите във фурната или микровълновата печка.
Снимка: pickyeaterblog.com
2. В голяма тенджера изсипете лука, чесъна и нарязаните розови картофи. Добавете 4 чаши зеленчуков бульон и оставете продуктите да къкрят за няколко минути, докато всички съставки омекнат достатъчно.
3. С пасатора започнете да пасирате продуктите, като добавяте допълнително бульон, докато не получите желаната консистенция.
Снимка: pickyeaterblog.com
4. След като получите гладка смес, оставете още малко супата да покъкри. Върху всяка купа сложете магданоз и фъстъци.
Снимка: pickyeaterblog.com