IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апетитни брускети с козе сирене и бекон

16 февруари 2014 09 30

Подходящи както за предястие, така и за закуска

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Традиционно брускетите са вид предястие, но те чудесно могат да се трансформират във вкусна и засищаща закуска. Те са като по-малки сандвичи, но се приготвят също толкова лесно и бързо.

Също така заради своя апетитен външен вид, брускетите са идеалното ястие, с което може да посрещнете своите гости.

Настоящата рецепта е просто една от многото разновидности на брускетите. Ето и продуктите, които ще са ви необходими, за да я приготвите:

- Френски хляб – от който нарязани 8 филии;

- Масло (за препичане на хляба);

- 6 парчета тънък бекон – нарязан на ленти;

- 2 стръка праз лук, нарязан на шайби;

- 120 грама козе сирене

Начин на приготвяне:

1. В затоплен тиган разтопете малко масло и препечете всяка филия от двете страни до златисто. Когато са готови, филиите трябва да бъдат хрупкави. Извадете ги от тигана и ги оставете да се охладят.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В същия тиган запържете бекона. Когато е готов, го поставете в една чиния. Изсипете ненужната мазнина и с кухненска хартия изчистете тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. След това в тигана отново разтопете малко масло и поставете нарязания праз лук. Запържете го на средно-висока температура в продължение на няколко минути, докато добие златист цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Намажете всяка филия с козе сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това разпределете количеството лук и бекон равномерно върху всяка филия.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари