Традиционно брускетите са вид предястие, но те чудесно могат да се трансформират във вкусна и засищаща закуска. Те са като по-малки сандвичи, но се приготвят също толкова лесно и бързо.
Също така заради своя апетитен външен вид, брускетите са идеалното ястие, с което може да посрещнете своите гости.
Настоящата рецепта е просто една от многото разновидности на брускетите. Ето и продуктите, които ще са ви необходими, за да я приготвите:
- Френски хляб – от който нарязани 8 филии;
- Масло (за препичане на хляба);
- 6 парчета тънък бекон – нарязан на ленти;
- 2 стръка праз лук, нарязан на шайби;
- 120 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
1. В затоплен тиган разтопете малко масло и препечете всяка филия от двете страни до златисто. Когато са готови, филиите трябва да бъдат хрупкави. Извадете ги от тигана и ги оставете да се охладят.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. В същия тиган запържете бекона. Когато е готов, го поставете в една чиния. Изсипете ненужната мазнина и с кухненска хартия изчистете тигана.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. След това в тигана отново разтопете малко масло и поставете нарязания праз лук. Запържете го на средно-висока температура в продължение на няколко минути, докато добие златист цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Намажете всяка филия с козе сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това разпределете количеството лук и бекон равномерно върху всяка филия.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари