IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пикантни ребра със сладка глазура

2 март 2014 09 40

Рецепта за едни по-ароматни, прекрасни и неустоими свински ребърца

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ребрата с пикантната глазура със сигурност ще допаднат много на почитателите на свинското месо. Затова ще ви представим една рецепта за едни по-различни, вкусни, ароматни и прекрасни ребърца, а тайната им се крие в тяхната марината.

Можете да ги сервирате с гарнитура пюре от картофи, картофена салата или печени картофи, както и със салата от сладка царевица, зеле и моркови. За приготвянето им ще са ви нужни 3 часа, но преди това е добре да ги оставите поне осем часа да престоят в соса, опаковани във фолио и поставени на студено в хладилника.

Необходими съставки:

1 чаена чаша кафява захар; 1 кен кола; 1 консерва сушени люти чушки; 1/3 чаша горчица; 1 супена лъжица бял оцет; 3 скилидки чесън; 2 опаковки ребра.

Инструкции за приготвяне:

Пригответе маринатата, като сложите в средно голяма тенджера първите 6 съставки и ги загрейте на котлона, на слаб огън за около 20 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това оставете соса да се охлади напълно. Разпределете го в два контейнера, като единия сложете в хладилника за по-късно.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това поставете ребрата върху голям лист за печене или фолио. Намажете месото хубаво с половината от маринатата и от двете страни. След това опаковайте ребрата във фолиото и ги сложете в хладилника за около 8 часа (да може да поемат маринатата хубаво).

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато сте готови да ги приготвяте, загрейте фурната до 130-140 градуса. Поставете опакованите ребра в тава и ги печете в продължение на 2 часа. След това отстранете фолиото и увеличете температурата до 150 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Използвайте другата половина от маринатата, за да намажете отново щедро ребрата с четка. Върнете ги във фурната за още 30 до 40 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

За да разберете дали ребрата са добре изпечени, опитвайте ги с вилица от време на време. Трябва да са меки и лесни за рязане. Сервирайте ги топли!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

toito ( преди 11 години )
Що за идиотщина е това, бе- "консерва сухи люти чушки"...,"две опаковки ребра"?... Да ви консервират и опаковат на гробищата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар