Ребрата с пикантната глазура със сигурност ще допаднат много на почитателите на свинското месо. Затова ще ви представим една рецепта за едни по-различни, вкусни, ароматни и прекрасни ребърца, а тайната им се крие в тяхната марината.
Можете да ги сервирате с гарнитура пюре от картофи, картофена салата или печени картофи, както и със салата от сладка царевица, зеле и моркови. За приготвянето им ще са ви нужни 3 часа, но преди това е добре да ги оставите поне осем часа да престоят в соса, опаковани във фолио и поставени на студено в хладилника.
Необходими съставки:
1 чаена чаша кафява захар; 1 кен кола; 1 консерва сушени люти чушки; 1/3 чаша горчица; 1 супена лъжица бял оцет; 3 скилидки чесън; 2 опаковки ребра.
Инструкции за приготвяне:
Пригответе маринатата, като сложите в средно голяма тенджера първите 6 съставки и ги загрейте на котлона, на слаб огън за около 20 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това оставете соса да се охлади напълно. Разпределете го в два контейнера, като единия сложете в хладилника за по-късно.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това поставете ребрата върху голям лист за печене или фолио. Намажете месото хубаво с половината от маринатата и от двете страни. След това опаковайте ребрата във фолиото и ги сложете в хладилника за около 8 часа (да може да поемат маринатата хубаво).
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато сте готови да ги приготвяте, загрейте фурната до 130-140 градуса. Поставете опакованите ребра в тава и ги печете в продължение на 2 часа. След това отстранете фолиото и увеличете температурата до 150 градуса.
Снимка: thepioneerwoman.com
Използвайте другата половина от маринатата, за да намажете отново щедро ребрата с четка. Върнете ги във фурната за още 30 до 40 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
За да разберете дали ребрата са добре изпечени, опитвайте ги с вилица от време на време. Трябва да са меки и лесни за рязане. Сервирайте ги топли!