IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Паста с моцарела и пиле

1 март 2014 09 00

Време е за италианска кухня

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако се чудите какво да приготвите за вечеря и нямате проблем с калориите, значи определено може да се насочите към италианската кухня. Безспорно българските ястия са много вкусни и разнообразни, но едва ли има човек, който може да устои на някой италиански специалитет... Освен с традиционната пица, Италия е известна и със своята паста.

Ето интересно предложение за ригатони с моцарела и пиле:

Необходими продукти:

- 500 грама ригатони; - зехтин;

- 2 пилешки гърди – нарязани на малки парченца;

- сол и черен пипер;

- голяма глава лук – ситно нарязан на парчета;

- 2 скилидки чесън – смлян;

- 1 буркан сос маринара;

- ½ чаена лъжичка червен пипер;

- магданоз;

- 230 грама моцарела – нарязана на средни кубчета;

- ¼ чаша пармезан;

- допълнително пармезан за сервиране;

- 12 листа босилек;

Начин на приготвяне:

1. Пригответе пастата според указанията на опаковката.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Загрейте две супени лъжици зехтин на средно висока температура. Добавете нарязаните пилешки парченца и ги поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги без да разбърквате в продължение на 2 минути или докато придобият златист цвят. Разбъркайте, докато всички парченца се оцветят в кафяво. Преместете ги в чиния, когато са готови.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В същия тиган на средно висока температура добавете лука и чесъна и разбъркайте веднага. Оставете ги да се запържат в продължение на 2-3 минути, като ги разбърквате от време на време. Готови са, когато се оцветят в златисто.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Намалете температурата до ниска и изсипете соса марината в тигана. Добавете червения пипер и половин чаша вода. Разбъркайте добре, докато сосът, лукът и чесънът се разбъркат добре. След това върнете пилешките парченца обратно в тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Добавете магданоза и разбъркайте отново. Оставете съставките да къкрят за около 7-8 минути, като периодично ги разбърквате.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Уверете се, че сосът е много горещ и след това внимателно добавете моцарелата. Разбъркайте и оставете сместа за няколко минути, докато сиренето омекне.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. В чиния изсипете от пастата, поръсете я с малко зехтин, а отгоре с пармезан. След това изсипете от готовата смес и сервирайте веднага.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Нарежете от босилека и сложете отгоре върху пастата. Прибавете допълнително пармезан.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари