IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Уонтони с крема сирене

8 март 2014 10 00

Рецепта, вдъхновена от китайската кухня

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Повечето хора харесват китайската кухня, а някои дори я обожават. Неслучайно навсякъде по света има китайски ресторанти, които предлагат някои от най-известните ястия, характерни за азиатската кухня.

Готвенето на китайска храна е истинско предизвикателство, тъй като тя има специфичен вкус. Човек трябва да има нужните съставки за даденото ястие, както и точната рецепта.

Ако вие самите сте фенове на китайската храна, настоящата рецепта със сигурност ще ви заинтригува.

Ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на Уонтони с крема сирене:

- 250 грама крема сирене;

- два стръка праз лук – нарязан на ситно;

- 1 супена лъжица чили;

- 1 яйце;

- ½ чаша вода;

- 24 квадратни торбички за уонтони;

- растително олио за пържене;

За соса:

- 2 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий;

- 3 супени лъжици мед;

- 1 чаена лъжица оцет;

- ½ чаена лъжица сусамово олио;

- 1 супена лъжица чили или подобен лют сос;

Начин на приготвяне:

* Забележка: Докато работите с опакованите уонтони, дръжте отворения пакет, покрит с хавлиена кърпа, тъй като уонтоните изсъхват много бързо.

1. В подходяща купа за разбиване на сместа с миксер, сложете крема сиренето, лука и чилито.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В друга купа смесете водата и яйцето. Отново разбийте съставките.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. В единия ъгъл на всяко квадратно листче уонтон сложете приблизително по ½ чаена лъжица от сместа.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Използвайте пръста си, за да намажете всички краища на листчето уонтон с водно-яйчената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. След това навийте листчето по диагонал, като накрая захванете двата края във възел, така че сместа да остане като в „торбичка“.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. В достатъчно дълбока тенджера изсипете достатъчно растително олио, така че да се получи течност с височина около 5-6 сантиметра. Олиото трябва да е достатъчно горещо, за да може да изпържите всеки уонтон, без той да попива прекалено много мазнина. Един уонтон трябва да престоява между 45 секунди и 1 минута в мазнината.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Изцедете уонтоните върху хартиена кърпа.

Снимка: thepioneerwoman.com

9. За направата на соса смесете всички посочени съставки и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

10. Сервирайте уонтоните след около 10-15 минути, за да не бъдат прекалено горещи. Към тях прибавете и част от соса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Хараламби ( преди 9 години )
А от къде за купя торбички за уонтони?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Хараламби ( преди 9 години )
А от къде за купя торбички за уонтони?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар