Повечето хора харесват китайската кухня, а някои дори я обожават. Неслучайно навсякъде по света има китайски ресторанти, които предлагат някои от най-известните ястия, характерни за азиатската кухня.
Готвенето на китайска храна е истинско предизвикателство, тъй като тя има специфичен вкус. Човек трябва да има нужните съставки за даденото ястие, както и точната рецепта.
Ако вие самите сте фенове на китайската храна, настоящата рецепта със сигурност ще ви заинтригува.
Ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на Уонтони с крема сирене:
- 250 грама крема сирене;
- два стръка праз лук – нарязан на ситно;
- 1 супена лъжица чили;
- 1 яйце;
- ½ чаша вода;
- 24 квадратни торбички за уонтони;
- растително олио за пържене;
За соса:
- 2 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий;
- 3 супени лъжици мед;
- 1 чаена лъжица оцет;
- ½ чаена лъжица сусамово олио;
- 1 супена лъжица чили или подобен лют сос;
Начин на приготвяне:
* Забележка: Докато работите с опакованите уонтони, дръжте отворения пакет, покрит с хавлиена кърпа, тъй като уонтоните изсъхват много бързо.
1. В подходяща купа за разбиване на сместа с миксер, сложете крема сиренето, лука и чилито.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. В друга купа смесете водата и яйцето. Отново разбийте съставките.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. В единия ъгъл на всяко квадратно листче уонтон сложете приблизително по ½ чаена лъжица от сместа.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Използвайте пръста си, за да намажете всички краища на листчето уонтон с водно-яйчената смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. След това навийте листчето по диагонал, като накрая захванете двата края във възел, така че сместа да остане като в „торбичка“.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. В достатъчно дълбока тенджера изсипете достатъчно растително олио, така че да се получи течност с височина около 5-6 сантиметра. Олиото трябва да е достатъчно горещо, за да може да изпържите всеки уонтон, без той да попива прекалено много мазнина. Един уонтон трябва да престоява между 45 секунди и 1 минута в мазнината.
Снимка: thepioneerwoman.com
8. Изцедете уонтоните върху хартиена кърпа.
Снимка: thepioneerwoman.com
9. За направата на соса смесете всички посочени съставки и разбъркайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
10. Сервирайте уонтоните след около 10-15 минути, за да не бъдат прекалено горещи. Към тях прибавете и част от соса.
Снимка: thepioneerwoman.com