Повечето хора харесват китайската кухня, а някои дори я обожават. Неслучайно навсякъде по света има китайски ресторанти, които предлагат някои от най-известните ястия, характерни за азиатската кухня.
Готвенето на китайска храна е истинско предизвикателство, тъй като тя има специфичен вкус. Човек трябва да има нужните съставки за даденото ястие, както и точната рецепта.
Ако вие самите сте фенове на китайската храна, настоящата рецепта със сигурност ще ви заинтригува.
Ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на Уонтони с крема сирене:
- 250 грама крема сирене;
- два стръка праз лук – нарязан на ситно;
- 1 супена лъжица чили;
- 1 яйце;
- ½ чаша вода;
- 24 квадратни торбички за уонтони;
- растително олио за пържене;
За соса:
- 2 супени лъжици соев сос с ниско съдържание на натрий;
- 3 супени лъжици мед;
- 1 чаена лъжица оцет;
- ½ чаена лъжица сусамово олио;
- 1 супена лъжица чили или подобен лют сос;
Начин на приготвяне:
* Забележка: Докато работите с опакованите уонтони, дръжте отворения пакет, покрит с хавлиена кърпа, тъй като уонтоните изсъхват много бързо.
1. В подходяща купа за разбиване на сместа с миксер, сложете крема сиренето, лука и чилито.

Снимка: thepioneerwoman.com
2. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com
3. В друга купа смесете водата и яйцето. Отново разбийте съставките.

Снимка: thepioneerwoman.com
4. В единия ъгъл на всяко квадратно листче уонтон сложете приблизително по ½ чаена лъжица от сместа.

Снимка: thepioneerwoman.com
5. Използвайте пръста си, за да намажете всички краища на листчето уонтон с водно-яйчената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com
6. След това навийте листчето по диагонал, като накрая захванете двата края във възел, така че сместа да остане като в „торбичка“.

Снимка: thepioneerwoman.com
7. В достатъчно дълбока тенджера изсипете достатъчно растително олио, така че да се получи течност с височина около 5-6 сантиметра. Олиото трябва да е достатъчно горещо, за да може да изпържите всеки уонтон, без той да попива прекалено много мазнина. Един уонтон трябва да престоява между 45 секунди и 1 минута в мазнината.

Снимка: thepioneerwoman.com
8. Изцедете уонтоните върху хартиена кърпа.

Снимка: thepioneerwoman.com
9. За направата на соса смесете всички посочени съставки и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com
10. Сервирайте уонтоните след около 10-15 минути, за да не бъдат прекалено горещи. Към тях прибавете и част от соса.

Снимка: thepioneerwoman.com





Шофьор на 22 години загина в тежка катастрофа в Самоков
Обедна емисия
КЕВР одобри компенсации за част от сметките за ток за октомври
Amazon пуска конкурент на Starlink
Магнитното поле на Земята издава зловещи звуци: Чуйте как „пее“ нашата планета
Последна среща: Накъде ще поеме 3I/ATLAS след прелитането край Земята
Магнитна буря удря Земята днес, 26 ноември
Уейн Рууни се скъса да хвали Кукурея
Испанец от Лудогорец: Знаем кой е Яго Аспас
Проблем за Хулио Веласкес, Левски губи двама играчи
Динко Динев яде бой в Пакистан
4 малки трика за разширяване на пространството в дома
Трапезата на Андреевден
Зимна мода: 5 пуловера, които ще владеят гардероба
ИГРА: Участвайте и можете да спечелите страхотни награди от "Зоотрополис 2"
Остеомалация в напреднала възраст – как дефицитът на витамин D и хроничните заболявания отслабват костите?
ББА разкритикува остро предложените промени в бюджета на НЗОК за 2026 г.
Частици от бактерии в мозъка влияят върху съня
Храни с висок гликемичен индекс повишават риска от рак на белия дроб
Остави коментар
Хараламби
( преди 9 години )