Понякога човек има нужда да подслади живота си с някое вкусно сладко изкушение. Ако имате желание и възможности, най-добре направете сами това, което ви се хапва.
Известно е, че преработените храни в магазините съдържат редица съставки, които никак не са полезни.
Затова, ако все пак решите да закусите с нещо сладко, нека поне да бъде по-полезно и приготвено лично от вас. Мини мъфините са страхотен избор за лесна рецепта, а що се отнася до количеството – колкото повече, толкова по-добре!
Необходими продукти:
- 3 чаши брашно;
- 1 супена лъжица бакпулвер;
- 3 супени лъжици захар;
- 3/4 чаени лъжици сол;
- 2 и ½ чаши прясно мляко;
- 1 супена лъжица бял оцет;
- 2 яйца;
- 1 супена лъжица екстракт от ванилия;
- 4 супени лъжици разтопено масло;
- боровинки;
- топъл сироп за сервиране;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. След това смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта. В отделна купа разбъркайте млякото и оцета и ги оставете да престоят в продължение на 1 минута. Смесете яйцата и ванилията.
2. Комбинирайте сухите и мокрите съставки, след това ги разбъркайте заедно с разтопеното масло. Ако сместа е прекалено гъста, прибавете малко мляко.
3. Пригответе специални формички, в които да печете мъфините. Намажете ги с малко мазнина, за да не залепват сладкишите.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Запълнете всяка формичка почти догоре, като оставяте малко свободно разстояние. Сложете по няколко боровинки за всеки мини мъфин.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Печете в продължение на 8-9 минути или до кафяво-златист цвят. След като ги извадите от фурната, оставете ги 2-3 минути и чак тогава ги извадете от формичките.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Сервирайте с топъл сироп по ваш избор.
Снимка: thepioneerwoman.com