IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мини мъфини с боровинки

9 март 2014 09 51

Сладко изкушение за една наистина приятна закуска

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Понякога човек има нужда да подслади живота си с някое вкусно сладко изкушение. Ако имате желание и възможности, най-добре направете сами това, което ви се хапва.

Известно е, че преработените храни в магазините съдържат редица съставки, които никак не са полезни.

Затова, ако все пак решите да закусите с нещо сладко, нека поне да бъде по-полезно и приготвено лично от вас. Мини мъфините са страхотен избор за лесна рецепта, а що се отнася до количеството – колкото повече, толкова по-добре!

Необходими продукти:

- 3 чаши брашно;

- 1 супена лъжица бакпулвер;

- 3 супени лъжици захар;

- 3/4 чаени лъжици сол;

- 2 и ½ чаши прясно мляко;

- 1 супена лъжица бял оцет;

- 2 яйца;

- 1 супена лъжица екстракт от ванилия;

- 4 супени лъжици разтопено масло;

- боровинки;

- топъл сироп за сервиране;

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса. След това смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта. В отделна купа разбъркайте млякото и оцета и ги оставете да престоят в продължение на 1 минута. Смесете яйцата и ванилията.

2. Комбинирайте сухите и мокрите съставки, след това ги разбъркайте заедно с разтопеното масло. Ако сместа е прекалено гъста, прибавете малко мляко.

3. Пригответе специални формички, в които да печете мъфините. Намажете ги с малко мазнина, за да не залепват сладкишите.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Запълнете всяка формичка почти догоре, като оставяте малко свободно разстояние. Сложете по няколко боровинки за всеки мини мъфин.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Печете в продължение на 8-9 минути или до кафяво-златист цвят. След като ги извадите от фурната, оставете ги 2-3 минути и чак тогава ги извадете от формичките.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Сервирайте с топъл сироп по ваш избор.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари