IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едни по-различни и оригинални печени картофи

15 март 2014 09 20

... с бекон, кашкавал и сметана

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте почитатели на картофите и ги обичате в почти всички варианти и рецепти, то и това наше предложение ще ви допадне. Вместо да правите традиционни печени на фурна картофи, защо да не ги напълните с бекон и кашкавал?

Това е една по-оригинална рецепта, която изглежда доста добре на външен вид и с която ще можете да впечатлите гостите си. Освен това е относително лесна и не изисква прекалено много продукти. А ето и какво ще ви трябва:

Необходими продукти:
8 цели средно големи картофа; 1/4 чаша мляко; 100 грама меко масло; 3/4 чаши течна сметана; 6 резена бекон, 1/2 чаша настърган кашкавал; сол и черен пипер на вкус; 2 стръка зелен лук.

Инструкции за приготвяне:

Първо си изпържете бекона на тиган до златисто кафяво.

Снимка: thepioneerwoman.com

Междувременно загрейте фурната до 180 градуса. Поставете картофите върху хартия за печене и ги печете в продължение на 30 до 35 минути, или докато вътрешността им омекне, а от горе станат леко хрупкави.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това ги нарежете върху дъска на няколко (3-4) равни парчета по дължината на картофа (на филийки). Подредете резените върху широката им част и издълбайте вътрешността им с нож или лъжица, така че да остане само кората на картофа.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете вътрешността на картофа в кухненския миксер и я разбийте с маслото, млякото и сметаната, докато миксът стане гладък. След това добавете предварително запържения и нарязан на ситно бекон, сол, черен пипер и настърган кашкавал. Опитайте сместа и ако се налага добавете още подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Използвайте лъжица, с която да запълните картофените кръгове със сместа. Отгоре сложете допълнително кашкавал, ако е необходимо. Печете картофите на 190 градуса в продължение на 8 минути или докато кашкавалът се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за 10 минути преди да ги сервирате. Декорирайте с нарязан пресен лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари