Вече няколко пъти сме ви представяли рецепти с хумус (паста от нахут, сусамов тахан, лимон, чесън, зехтин и подправки), но този път ще ви покажем лесен вегетариански сандвич в мексикански стил, в който участва въпросната източна салата, но с любимите ни мексикански царевични питки – тортила.
Въпросните сандвичи са идеални както за бърз лек обяд, така и за период на пости и диета.
Ето и малко повече за рецептата: Продукти: 1 супена лъжица зехтин; 1/2 глава червен лук, спаначена тортила; 1/4 чаша хумус; печени чушки от буркан, нарязан консервиран артишок, зелена салата; балсамов винегрет; 1/4 чаша кашкавал.
Инструкции за приготвяне:
Задушете на средно слаб огън в зехтина червения лук за 10-15 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне и стане дълбоко златист.
Снимка: thepioneerwoman.com
Оставете го настрана да се охлади леко. Гриловайте мексиканската царевична питка в тигана за 1 минута от двете страни. След това я намажете с хумуса равномерно.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете задушените шайби лук, нарязаните печени червени чушки, артишока и зелената салата, която преди това сте овкусили с балсамов дресинг. Накрая сложете натрошеното сирене или настърган кашкавал (само ако не постите).
Снимка: thepioneerwoman.com
След това навийте сандвича като буритос. Разрежете го на две половини и го сервирайте.