Ако обичате маслени соленки, то предлагаме ви една рецепта със сирене чедър (традиционно английско сирене) и пресен лук, нарязан на ситно. Въпросното вкусно предложение не е никак трудно за приготвяне и не отнема много време – около 15 минути за разбъркването на продуктите и още 15 минути за изпичането на соленките.
Освен това тези бисквитки ще се харесат на цялото семейство заради своята мека текстура и хубав аромат. Те са идеални за закуска в комбинация с кисело мляко.
Ето и как да ги приготвите. Продукти: 6 чаши брашно; бакпулвер; 3/4 ч. л. сол; 220 г чедър, настърган на ситно; 1/3 чаша нарязан зелен лук; 1-1/2 чаша студено, осолено масло, нарязано на малки парченца, 2 и 1/2 чаши прясно мляко.
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Смесете в кухненския блендер брашното, бакпулвера, солта, сиренето и лука.
Снимка: thepioneerwoman.com
Бъркайте ги докато се миксират добре, след което добавете парчетата меко масло и пак пуснете кухненския робот.
Снимка: thepioneerwoman.com
Най-накрая добавете млякото и отново разбъркайте, докато тестото започне да ви изглежда готово.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това в тава, върху хартия за печене, подредете соленките като ги оформяте в размера, който искате. Може да ползвате лъжица или да ги оформите с ръце. Печете ги в продължение на 12-15 минути или докато не станат златистокафяви.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая ги намажете с още разтопено масло и ги поръсете с допълнително лук. Сервирайте ги охладени.
Снимка: thepioneerwoman.com