Макар времето навън да е всичко друго, но не и достатъчно топло, вие не трябва да се отказвате от сладоледа. Всъщност повечето хора смятат, че този десерт е подходящ за консумация само през топлите месеци, но всеки любител на леденото изкушение ще ви сподели, че времето и месецът е без значение и че за хубавия сладолед няма сезон.
Много пъти домашно приготвените ястия са по-вкусни, отколкото тези, които може да намерите в заведенията. Може би, защото ги правите с много любов. В случай, че ви се експериментира, може да опитате новата рецепта за сладолед с вкус на канела.
Всичко, което ви е необходимо, е около час и половина свободно време, както и следните съставки:
– 1 и ½ чаша прясно мляко смесено с 1 и ½ чаша течна сметана;
– 2 чаши захар;
– 3 цели пръчици канела;
– 1 ванилова пръчица или 1 чаена лъжица екстракт от ванилия;
– 9 цели жълтъка;
– 1-1 и ½ чаена лъжица канела на прах;
– 3 чаши течна сметана.
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджера на средна към ниска температура сложете 1 и ½ чаша прясно мляко, смесено с 1 и ½ чаша течна сметана, както и захарта. Разбъркайте, за да се съчетаят добре. След това добавете пръчките канела и ванилията. Разбъркайте и изчакайте течността да стане много гореща, но без да е вряща.

Снимка: thepioneerwoman.com
2. Междувременно в купа разбийте жълтъците на ръка (в продължение на около 2 минути).

Снимка: thepioneerwoman.com
3. След това извадете пръчиците канела от течността в тенджерата. Вземете черпак и с него отделете от сместа, която бавно трябва да прибавяте към жълтъците, като непрекъснато разбърквате.

Снимка: thepioneerwoman.com
4. Повторете същото действие с още един черпак. След това изсипете цялата смес с жълтъците в тенджерата. Разбъркайте добре.

Снимка: thepioneerwoman.com
5. Прецедете цялата смес през фина цедка.

Снимка: thepioneerwoman.com
6. Добавете трите чаши течна сметана в купата. След това прибавете канелата на прах и разбъркайте всичко заедно.

Снимка: thepioneerwoman.com
7. Изстудете сместа за един час.

Снимка: thepioneerwoman.com
8. След това изсипете сместа в домашна машина за сладолед и спазвайте инструкциите на устройството. След това изсипете сместа обратно в контейнер, който да оставите за няколко часа във фризера. След това извадете готовия сладолед и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com







Васил Терзиев отне правомощията на главния архитект на София
Американско були нападна и уби 9-месечно бебе
Как и защо концертът на Миле Китич в Габрово се оказа измама
Най-старият и най-голям храм на маите е построен, за да изобрази Космоса
Как китовете могат да помогнат на хората да живеят 200 години
Китай се обърна към НАСА, за да предотврати космическа катастрофа
Най-силната магнитна буря за 2025 година ще настъпи днес, 7 ноември
БФС с важна новина за националния отбор
ФИФА с нов удар по роден гранд
Артета отдаде дължимото на Джака
Джуд Белингам отново ще играе за Англия
Фрути акценти в маникюра – модерни за всеки сезон (+снимки)
Любовен хороскоп за ноември
Тест: Какво ви очаква през ноември
Напитка със супер съставки за детокс
30 минути йога, медитация и ароматерапия
Над 6% от българските деца се раждат чрез инвитро
Имплантационен прозорец – защо понякога бластоцистът не се имплантира успешно в маточната лигавица
Билки, използвани при хипертония
Остави коментар
Анонимен
( преди 11 години )