IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикантен карфиол

27 май 2014 09 20

Вкусно предложение за обяд или вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Карфиолът, както всеки зеленчук, е много полезен. Той може да се консумира суров като добавка към салати или пък термично обработен заедно с други храни. Самостоятелно карфиолът също може да се превърне в много вкусно ястие, стига да знаете как да го овкусите.

Настоящата рецепта е за почитателите на пикантните храни. Хубавото е, че нейното приготвяне не отнема дълго време, а дори напротив. За максимум половин час вие ще се сдобиете с вкусно ястие.

Всичко, от което имате нужда, е:

– 1 голяма глава карфиол;

– 2 супени лъжици зехтин;

– 2 скилидки чесън – смлян;

– 2 супени лъжици соев сос;

– 1 лайм;

– 2 стръка праз лук – нарязани;

– 1 супена лъжица сос чили;

– лайм за сервиране.

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте карфиола на малки розички.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Добавете зехтина, а след това карфиола и чесъна. Разбърквайте периодично, докато карфиолът придобие златист цвят на места.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Гответе в продължение на 3 минути, а след това намалете температурата до ниска. Добавете соевия сос, сока от един лайм и по-голяма част от празия лук (останалия запазете за сервиране). Разбърквайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. След около минута добавете чили соса. Отново разбъркайте. Ако сте фенове на по-пикантните ястия, може да добавите допълнително сос чили.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Сложете карфиола в купа, поръсете с остатъка от празия лук и декорирайте с парченца лайм.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )