Ако сте почитатели на италианската кухня и по-специално равиолите, значи тази рецепта определено е за вас.
Добрата новина е, че няма да ви отнеме много време, за да я направите – трябва да си отделите само около половин час.
Крайният резултат обаче е фантастичен и вие може да се насладите на страхотния вкус на пържени равиоли със сос маринара.
Необходими продукти:
– 4 чаши зехтин/олио;
– 6 цели яйца;
– 1/2 чаша мляко;
– 2 чаши брашно;
– 2 чаши галета;
– 24 замразени равиоли (със сирене или месо);
– 2 чаши сос маринара;
– 1/4 чаша настърган пармезан;
– 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина или олиото в средно голям тиган. Температурата трябва да бъде средна към висока.
2. Смесете заедно разбитите яйца и млякото в голяма купа или друг подходящ съд. Разбъркайте добре. Изсипете брашното в друга купа и галетата в трета.
3. Извадете равиолите от камерата. Една по една топете равиолите в яйчената смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. След това в брашното, отново в яйчената смес и накрая в галетата.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Сложете по 3-4 равиоли наведнъж в тигана. Пържете ги около една минута и половина – две. Повърхността им трябва да придобие златист цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Извадете ги върху кухненска хартия, за да може тя да попие излишната мазнина.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Сложете равиолите в чиния, поръсете ги с магданоза и пармезана. Отстрани в малка купичка сложете соса маринара и сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com