IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пържени равиоли с пармезан

31 май 2014 09 00

Една малко по-различна вариация на италианското ястие

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте почитатели на италианската кухня и по-специално равиолите, значи тази рецепта определено е за вас.

Добрата новина е, че няма да ви отнеме много време, за да я направите – трябва да си отделите само около половин час.

Крайният резултат обаче е фантастичен и вие може да се насладите на страхотния вкус на пържени равиоли със сос маринара.

Необходими продукти:

– 4 чаши зехтин/олио;

– 6 цели яйца;

– 1/2 чаша мляко;

– 2 чаши брашно;

– 2 чаши галета;

– 24 замразени равиоли (със сирене или месо);

– 2 чаши сос маринара;

– 1/4 чаша настърган пармезан;

– 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина или олиото в средно голям тиган. Температурата трябва да бъде средна към висока.

2. Смесете заедно разбитите яйца и млякото в голяма купа или друг подходящ съд. Разбъркайте добре. Изсипете брашното в друга купа и галетата в трета.

3. Извадете равиолите от камерата. Една по една топете равиолите в яйчената смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. След това в брашното, отново в яйчената смес и накрая в галетата.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Сложете по 3-4 равиоли наведнъж в тигана. Пържете ги около една минута и половина – две. Повърхността им трябва да придобие златист цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Извадете ги върху кухненска хартия, за да може тя да попие излишната мазнина.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Сложете равиолите в чиния, поръсете ги с магданоза и пармезана. Отстрани в малка купичка сложете соса маринара и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
и... първо да уточним : печени или пържени са равиолите?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар