Предлагаме ви една рецепта за вегетарианска разядка с крема сирене, която е изключително подходящо ястие за горещините през лятото.
Разядката може да се консумира с препечен хляб, с бисквити, с брускети, с мексикански царевични питки и дори с чипс. Освен това с нея могат да бъдат направени здравословни, лесни и доста вкусни сандвичи.
Времето, което ще ви е нужно, за да приготвите разядката е не повече от 15 минути, а количеството, което ви показваме, ще ви стигне за намазването на 16 малки филии хляб.
Необходими продукти: 3 опаковки крема сирене – около 220 г (може да използвате сирене „Филаделфия“); 6 стръка зелен лук, един голям морков, 1 голям стрък целина, 1/2 червена чушка, 1/4 чаша ситно нарязан червен лук; 1 супена лъжица див лук; 1 супена лъжица нарязан копър; 1 скилидка чесън; сол и черен пипер на вкус.
Инструкции за приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете на ситно всички сурови зеленчуци на дървената дъска, след което ги сложете в купата на кухненския робот. Комбинирайте ги с крема сиренето, докато сместа стане консистенцията, която искате.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разядката може да бъде по-плътна и гъста, с по-големи парчета зеленчуци, а може да бъде по-кремообразна, с по-ситно миксирани зеленчуци.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като сте готови, преместете разядката в контейнер за съхранение в хладилник и я оставете за един час на студено. Сервирайте я с бисквити, кростини (тънки филии франзела), препечен хляб и т. н. Можете да правите вегетариански сандвичи с разядката, на които да добавяте домат, авокадо и лист маруля!
Снимка: thepioneerwoman.com