IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата Панцанела

29 юли 2014 13 40

Вкусна и засищаща

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Поредното италианско кулинарно изкушение е вкусно, но и висококалорично. Така че, ако много харесате салатата Панцанела, по-добре не прекалявайте с нейната честа консумация. Особено през лятото, когато всеки иска да изглежда възможно най-добре.

Всъщност не е изненада, че тази салата е висококалорична – повечето италиански ястия са такива, но пък компенсират със страхотния си вкус. В това ще се убедите, ако решите да опитате настоящата рецепта. Всичко, което ви е необходимо, е:

– 1 франзела;

– 1 краставица (нарязана);

– 6 домата (нарязани);

– 1/2 глава червен лук (много тънко нарязан);

– 1/4 чаша зехтин и допълнително за хляба;

– 1 супена лъжица винен оцет;

– сол и черен пипер;

– 10 цели листа босилек (нарязани);

– пармезан.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 130 градуса. Нарежете франзелата на малки кубчета, колкото крутони. Подредете ги върху хартия за печене и ги поръсете със зехтин. Поставете ги във фурната и ги оставете за около 20 минути. Парченцата хляб трябва да станат леко хрупкави. След това ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. В голяма купа смесете изпечения хляб, нарязаната краставица, доматите и лука.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В малък буркан сложете ¼ чаша зехтин, оцета, солта и черния пипер. Разбийте добре съставките, за да се получи хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Към купата със салатата прибавете нарязания босилек и пармезан. Овкусете с готовата смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Разбъркайте добре и оставете салатата да престои поне един час. След това е готова за сервиране.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )