Едва ли има човек, който да не е опитвал едно от най-известните и обичани италиански ястия – пицата. Манията по тази храна е толкова голяма, че навсякъде по света има пицарии, които предлагат голямо разнообразие от видове пици. Без месо, с месо, затворени, обикновени, с плодове, морски дарове и какво ли още не...
Настоящата рецепта наподобява пица, но не точно. Приликата по-скоро е свързана с външния вид на ястието, а не толкова с неговите съставки. Всъщност в малко пици може да откриете тиквички, например. Ако сте заинтригувани от пицата, която по-скоро само прилича на такава, ето и от какви продукти се нуждаете:
- един пълнозърнест плосък хляб;
- 8 стръка праз лук – нарязани на малки парчета или 1 глава червен лък – нарязана на тънко;
- 4 скилидки смлян чесън;
- 4 чаени лъжици екстра върджин зехтин + допълнително зехтин при нужда;
- 2 зелени тиквички – нарязани;
- 1 чаша пресни или замразени царевични зърна;
- ¼ чаена лъжица смлян черен пипер;
- ¼ чаена лъжица смлян червен пипер;
- ¼ чаена лъжица сол;
- ½ чаша настърган кашкавал;
- пресни листа от мащерка;
*Бонус хранителна информация за една порция (съставките са за две порции): 460 калории, 14.8 грама мазнини (4.5 грама наситени), 635 милиграма натрий, 64 грама въглехидрати, 9.6 грама фибри, 9.5 грама захар, 20.9 грама протеин;
Снимка: pickyeaterblog.com
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тиган на средна температура. Сложете чесъна, царевицата, тиквичките, солта, черния пипер, лука, червения пипер и 1 чаена лъжица зехтин. Гответе в продължение на от 5 до 10 минути.
Снимка: pickyeaterblog.com
2. Загрейте хляба във фурната. Намажете го с 1 чаена лъжица зехтин. След това върху хляба изсипете сместа от тигана. Поръсете с настъргания кашкавал и сложете малко мащерка.
Снимка: pickyeaterblog.com
3. Печете на 200 градуса в продължение на 8-10 минути, докато кашкавала не се разтопи. Извадете, разрежете и сервирайте.
Снимка: pickyeaterblog.com