Вероятно имате своя любима пица, която поръчвате почти всеки път. Не е ли хубаво обаче понякога човек да експериментира? Предизвикателството сега пред вас е да си направите вкусна домашна пица, съчетавайки авокадо и пиле в нея. На пръв поглед тази комбинация от храни може да ви се стори странна, но ако я опитате, няма да съжалите.
Ето и какви продукти ще са ви необходими, за да си сготвите пица с авокадо и пиле:
– 2 цели обезкостени пилешки гърди (разрязани на две половини хоризонтално);
– зехтин за готвене на пилешкото месо и за намазване на тестото;
– сол и черен пипер на вкус;
– 3 цели авокада – зрели, но не прекалено меки (нарязани);
– лимонов сок;
– тесто за пица;
– 230 грама сирене моцарела (нарязано);
– ½ глава червен лук (нарязана на ситно);
– 1 чаша листа от магданоз;
– 1/2 чаша чери домати (нарязани);
– 3 стръка праз лук (нарязани).
Инструкции за приготвянето на пицата:
1. Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган. Сложете пилешкото месо в тигана и го гответе по около 3-5 минути от всяка страна.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Извадете го от тигана и изчакайте малко да се охлади. След това го нарежете на тънки продълговати парчета.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Нарязаното авокадо поставете в изцедения лимонов сок и оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Загрейте фурната до 260 градуса. Разточете тестото за пица върху хартия за печене, докато стане достатъчно тънко и голямо. Намажете със зехтин и поръсете със сол и черен пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това върху тестото наредете моцарелата, авокадото и пилето. Поръсете с червения лук и сложете да се пече. Може да добавите още подправки, ако желаете.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Печете пицата в продължение на около 15 минути или докато кората стане златиста и сиренето се разтопи.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Извадете пицата от фурната и поръсете с нарязания магданоз. Сложете още чери доматите и нарязания праз лук.
Снимка: thepioneerwoman.com