Пастата е сред любимите ястия на италианците, а и на всички други народи, които харесват италианската кухня. Съществуват много видове паста, като за настоящата рецепта се използва „Conchiglie“, при който пастата има форма на мида. Разбира се, може да замените този вид с някой също толкова подходящ, ако желаете. Като цяло приготвянето на това ястие е лесно и не отнема много време.
За направата на шест порции, вие се нуждаете от:
– 350 грама малки или средни макаронени изделия;
– 2 чаши мляко;
– 1 супена лъжица масло;
– 230 грама масло – нарязано на кубчета (може да използвате и по-голямо количество, ако желаете)
– 2 чаши настъргано сирене чедър (може да използвате и по-голямо количество, ако желаете)
– ¼ чаена лъжичка сол;
– ¼ чаена лъжичка черен пипер;
– ½ чаша замразен грах (или повече на вкус);
– 8 филийки тънък бекон – изпържен и нарязан;
Начин на приготвяне:
1. Сгответе пастата според указанието на опаковката. Не я преварявайте твърде много обаче. Изсипете водата и я оставете настрани.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. В голяма тенджера загрейте млякото и маслото на средно-слаб огън.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Изключете огъня и след това добавете настърганото сирене чедър. Разбърквайте, докато то не се разтопи напълно.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. След това добавете солта и черния пипер. Разбъркайте, докато всички съставки се комбинират и след това добавете още подправки, ако е необходимо.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Добавете пастата и отново разбъркайте, докато тя се покрие напълно. Постепенно сместа ще се сгъстява.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Добавете граха и нарязания бекон и отново разбъркайте. След няколко минути пастата е готова за сервиране.
Снимка: thepioneerwoman.com