IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вегетариански бургер

27 септември 2014 10 35

Тайната е в черния боб

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Макар че бургерите не са в списъка на здравословните храни, понякога е хубаво човек да се поглези с нещо „забранено“. За хората, които не ядат месо обаче, посещението на някое заведение за бързо хранене, е обречено на неуспех. Добрата новина е, че в домашни условия те могат да си приготвят вкусен и засищащ бургер. Тези, които нямат нищо против месото пък, могат да опитат рецептата просто от любопитство.

Ето и кои продукти ще ви бъдат необходими за направата на вегетариански бургер:

– 2 консервни кутии черен боб;

– 1 чаша галета;

– ¼ чаша настърган бял лук;

– 1 цяло яйце;

– ½ чаена лъжичка чили на прах;

– сол и черен пипер;

– сос чили или пикантен;

– 8 филийки нарязан кашкавал/сирене;

– зехтин за пържене;

– масло за пържене и печене;

– 4 хлебчета за бургери;

– майонеза;

– маруля или нещо друго „зелено“;

– нарязан домат.

Начин на приготвяне:

1. Отделете водата от консервите с боб, но не го мийте. След това изсипете боба в купа и го смачкайте с помощта на вилица. Оставете някои зрънца все още видими.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Добавете галетата, настъргания бял лук, яйцето, чилито на прах, солта, черния пипер и малко сос чили.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Разбъркайте сместа, докато всички съставки се комбинират добре. Изчакайте 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. През това време загрейте една или две супени лъжици зехтин и равно количество масло в тиган на средно слаб огън. Оформете кюфтенца от сместа с боба и ги сложете да се пържат в тигана. На едната страна оставете около 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. След това обърнете от другата страна кюфтето и върху готовата част сложете 2 парчета кашкавал или сирене. Оставете бобеното кюфте да се пържи още 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Разрежете хлебчетата и ги запечете до златисто. Намажете всяка вътрешна страна с майонеза и сос чили.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. След това сложете бобеното кюфте отгоре. Поставете и марулята и резенът домат. „Затворете“ бургера с другата част на хлебчето. При желание може да сложите и допълнително лук. Разрежете и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари