Има хора, които обожават и пият само чисто кафе. Те не слагат дори сметана в него, а захарта, оказва се, е необходимост само за една част от тях. Други от любителите на кафето пък обичат да консумират различни негови трансформации и нямат нищо против да опитват нови и нови напитки с вкус и аромат на кафе.
Именно на тях ще се стори интересна настоящата рецепта, която обяснява по какъв начин може да си направите домашно фрапучино и то три вида!
Ето и продуктите, които ще са ви необходими за шест чаши от вкусната напитка:
– 350 милилитра силно кафе или еспресо – охладено;
– 240 милилитра пълномаслено мляко (повече на вкус);
– 1/3 чаша подсладено кондензирано мляко;
– 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;
– 1/4 чаша шоколадов сироп;
– 1/2 чаша шоколадови парченца;
– сметана;
Начин на приготвяне:
За да направите ванилово фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко и ванилията в блендера. Добавете лед и пасирайте. Трябва да се получи гладка, ледена смес. Сервирайте в чаша и при желание може да добавите разбита сметана отгоре.
Снимка: thepioneerwoman.com
За да направите мока фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко, ванилията и шоколадовия сироп в блендера. Сложете лед и пасирайте, докато получите гладка ледена смес. Сервирайте с разбита сметана отгоре.
Снимка: thepioneerwoman.com
За да направите двойно мока фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко, ванилията, шоколадовия сироп и парченцата шоколад в блендера. Добавете лед и пасирайте, докато получите гладка и ледена смес с малки шоколадови парченца в нея. Сервирайте в чаша с разбита сметана отгоре и върху нея сложете още няколко парчета шоколад.
Снимка: thepioneerwoman.com