IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домашно фрапучино

5 октомври 2014 12 20

Подсладете деня си с чаша вкусна напитка

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Има хора, които обожават и пият само чисто кафе. Те не слагат дори сметана в него, а захарта, оказва се, е необходимост само за една част от тях. Други от любителите на кафето пък обичат да консумират различни негови трансформации и нямат нищо против да опитват нови и нови напитки с вкус и аромат на кафе.

Именно на тях ще се стори интересна настоящата рецепта, която обяснява по какъв начин може да си направите домашно фрапучино и то три вида!

Ето и продуктите, които ще са ви необходими за шест чаши от вкусната напитка:

– 350 милилитра силно кафе или еспресо – охладено;

– 240 милилитра пълномаслено мляко (повече на вкус);

– 1/3 чаша подсладено кондензирано мляко;

– 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

– 1/4 чаша шоколадов сироп;

– 1/2 чаша шоколадови парченца;

– сметана;

Начин на приготвяне:

За да направите ванилово фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко и ванилията в блендера. Добавете лед и пасирайте. Трябва да се получи гладка, ледена смес. Сервирайте в чаша и при желание може да добавите разбита сметана отгоре.

Снимка: thepioneerwoman.com

За да направите мока фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко, ванилията и шоколадовия сироп в блендера. Сложете лед и пасирайте, докато получите гладка ледена смес. Сервирайте с разбита сметана отгоре.

Снимка: thepioneerwoman.com

За да направите двойно мока фрапучино: изсипете кафето, млякото, подсладеното кондензирано мляко, ванилията, шоколадовия сироп и парченцата шоколад в блендера. Добавете лед и пасирайте, докато получите гладка и ледена смес с малки шоколадови парченца в нея. Сервирайте в чаша с разбита сметана отгоре и върху нея сложете още няколко парчета шоколад.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари