Крис Дженър е успешен мениджър, продуцент и риалити звезда. Тя е най-известна като глава на клана Кардашян, но твърди. че една от най-любимите й роли е тази на готвач.
„Кухнята е центърът на моята къща и там се вихря с много любов“, казва тя пред списание Domaine Home.
Крис кани онлайн изданието на гости, за да демонстрира своите кулинарни умения. Тя приготвя една от любимите си рецепти – филе от риба меч на скара с пикантна доматена салца.
Мисис Дженър споделя: „Научих се да готвя като малка за мен и сестра ми, тъй като майка ми беше непрекъснато на работа. Когато станах на 22 години се записах на кулинарен курс, който всъщност беше един от сватбените ми подаръци. Тогава почувствах истинска страст към храната и готвенето. Просто се влюбих в целия процес, който ме успокоява, радва ме и ме кара да се чувствам щастлива.“
Крис споделя, че готви суфле от сладки картофи за дъщеря си Ким Кардашян и съпруга ѝ Кание Уест, че прави палачинки с банани за най-малкото си дете Кайли Дженър, че приготвя паста примавера за дъщеря си Клое, която също е факир в кухнята, че прави гуакамоле за най-голямата си дъщеря – Кортни и наденица с чушки – за сина си Роб.
Снимка: domainehome.com
Колкото до настоящата рецепта, тя си има и предистория: „Това е едно от първите ястия с риба, което се научих да правя. Цялата къща мирише божествено, след като го сготвя.“
Ето и повече за рецептата, която е включена в нейната нова готварска книга „In the Kitchen with Kris: A Kollection of Kardashian-Jenner Family Favorites“:
Снимка: domainehome.com
Продукти: 1/2 чаша пресен лимонов сок; 1/4 чаша соев сос; 3 супени лъжици дижонска горчица; 2 супени лъжици ситно нарязан пресен копър; 2 скилидки чесън, смачкани с преса; 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер; 1/2 чаша зехтин екстра върджин; 6-7 пържоли филе от риба меч, дебели около 2 см.
Снимка: domainehome.com
Начин на приготвяне: За маринатата в средно голяма купа се разбъркват лимонов сок, соев сос, горчица, копър, чесън и черен пипер. Постепенно се добавя и зехтин. Рибата се подрежда в тава и се залива с маринатата. Покрива се с найлон и се съхранява в хладилник в продължение на 1 до 2 часа.
Снимка: domainehome.com
Електрическата скара (може и на газ) се загрява на висока температура. Рибата се вади от маринатата и се слага да се пече на грила от 3 до 4 минути от всяка страна.
Снимка: domainehome.com
Сервира се с доматена салца, която се приготвя от два големи, обелени домата, нарязани на ситно; 1/2 глава червен лук, ситно нарязана на кубчета; 1/2 чаша ситно нарязан пресен магданоз; 1/4 чаша пресен лимонов сок; 1 супена лъжица червен пипер; 1 супена лъжица сос Табаско; сол.
За гарнитура към ястието Крис е приготвила шайби от патладжан, печени с чесън на скара и фусили с гъби и пармезан.
Снимка: domainehome.com