Супата винаги е чудесен избор за храна. Освен това тя има и друг голям плюс – приготвя се бързо и ако сте достатъчно способни в кухнята, може да сътворите някои по-нестандартни вариации на традиционните супи.
Например, добре познатата доматена супа може да бъде още по-изкушаваща с пармезанови крутони. Ако това ви изглежда интересна идея, ето и нашето предложение:
Необходими продукти за доматена супа с пармезанови крутони:
За супата:
– 1 супена лъжица масло;
– 1 супена лъжица зехтин;
– 1 скилидка чесън – смлян или настърган;
– 1 глава лук – ситно нарязана на кубчета;
– 3 големи моркова – обелени и нарязани на малки кубчета;
– 2 супени лъжици лютеница;
– 3 консерви с цели домати;
– зеленчуков бульон, разтворен в 900 милилитра вода;
– 1 чаена чаша вода;
– 1/2 чаша течна сметана;
– сол и черен пипер на вкус;
– 2 супени лъжици пресен магданоз – нарязан на ситно;
– 2 супени лъжици пресен босилек – нарязан на ситно;
За крутоните:
– ½ багета – нарязана на шайби;
– ½ чаша настърган пармезан;
– пресен босилек за декорация;
Начин на приготвяне:
1. В достатъчно голям съд разтопете маслото на средно-висока температура. След това добавете лука, чесъна и морковите. Разбъркайте добре и гответе в продължение на 5 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Добавете лютеницата и отново разбъркайте. Оставете на котлона за 2-3 минути. Добавете консервите с цели домати, заедно с течността им. Прибавете зеленчуковия бульон и водата. Разбъркайте и оставете супата да заври. След това намалете температурата на котлона, покрийте тенджерата и оставете доматената супа да къкри в продължение на 15-20 минути (по-дълго, ако имате достатъчно време).
Снимка: thepioneerwoman.com
3. След това използвайте пасатор, за да пасирате доматите. След това добавете течната сметана, солта, черния пипер, магданоза и босилека. Оставете супата да къкри още 5 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. За да направите крутоните, поръсете парчетата багета с малко зехтин. След това поставете по малко количество пармезан в незалепващ тиган. Сложете всяко парче багета върху пармезана. Загрейте котлона до средна температура и изчакайте, докато пармезанът се разтопи. След това обърнете багетата от другата страна за кратко.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Сервирайте доматената супа, слагайки две багети отгоре и гарнирайки с пресен босилек по желание. Да ви е сладко!
Снимка: thepioneerwoman.com