IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Картофени пици

7 февруари 2015 09 51

Опитайте нещо нетрадиционно

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте фенове на пицата – ще трябва да ви разочароваме. Днешната рецепта не е точно традиционна пица, а един доста по-различен неин вариант.

Всъщност малките картофени пици са чудесна опция за предястие или основно ястие, стига да приготвите повече от тях.

В случай, че вече сте заинтригувани, ето и кои са необходимите продукти за тази рецепта:

– 8 големи картофа;

– зехтин;

– масло;

– сол;

– лютеница или подходящ сос за основа;

– настърган кашкавал или подходящо сирене;

– салам пеперони – нарязан на кубчета;

– пресен магданоз – нарязан на ситно;

* По желание може да включите и други любими съставки като чушки, гъби, маслини, лук, други колбаси и т. н.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре картофите и намажете повърхността им с малко зехтин. Поръсете ги със сол и ги печете между 30 и 45 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. След това разрежете печените картофи наполовина. Издълбайте част от вътрешността им, за да оставите празно пространство за останалите продукти.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Намажете всяка вътрешност с масло. Обърнете картофите с вътрешността надолу и ги върнете за 5-7 минути във фурната. След това ги обърнете обратно за още няколко минути. Извадете ги и ги оставете настрана за няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Намажете всяка половинка от картофите с лютеница или подходящ сос. След това сложете от настъргания кашкавал и няколко парченца салам.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Върнете картофените пици за няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи. Изчакайте да изстинат достатъчно и след това сервирайте. Гарнирайте с нарязания магданоз. Да ви е сладко!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари