Ако сте фенове на пицата – ще трябва да ви разочароваме. Днешната рецепта не е точно традиционна пица, а един доста по-различен неин вариант.
Всъщност малките картофени пици са чудесна опция за предястие или основно ястие, стига да приготвите повече от тях.
В случай, че вече сте заинтригувани, ето и кои са необходимите продукти за тази рецепта:
– 8 големи картофа;
– зехтин;
– масло;
– сол;
– лютеница или подходящ сос за основа;
– настърган кашкавал или подходящо сирене;
– салам пеперони – нарязан на кубчета;
– пресен магданоз – нарязан на ситно;
* По желание може да включите и други любими съставки като чушки, гъби, маслини, лук, други колбаси и т. н.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре картофите и намажете повърхността им с малко зехтин. Поръсете ги със сол и ги печете между 30 и 45 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. След това разрежете печените картофи наполовина. Издълбайте част от вътрешността им, за да оставите празно пространство за останалите продукти.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Намажете всяка вътрешност с масло. Обърнете картофите с вътрешността надолу и ги върнете за 5-7 минути във фурната. След това ги обърнете обратно за още няколко минути. Извадете ги и ги оставете настрана за няколко минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Намажете всяка половинка от картофите с лютеница или подходящ сос. След това сложете от настъргания кашкавал и няколко парченца салам.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Върнете картофените пици за няколко минути във фурната, докато кашкавалът се разтопи. Изчакайте да изстинат достатъчно и след това сервирайте. Гарнирайте с нарязания магданоз. Да ви е сладко!
Снимка: thepioneerwoman.com