Едно от най-лесните ястия, които човек може да приготви за ограничено време и с ограничени продукти, е омлетът.
Съществуват много негови разновидности, включително и такива за вегетарианците.
Настоящата рецепта също изключва месото, за сметка на което пък в състава си има други вкусни заместители.
За около 15 минути може да приготвите прекрасен вегетариански омлет и то две порции от него. Преди това се уверете, че разполагате със следните продукти:
– 6 яйца;
– ¼ чаша течна сметана за готвене;
– сол и черен пипер на вкус;
– 2 супени лъжици масло;
– ½ глава лук – нарязана на малки кубчета;
– ½ чаша чери домати – нарязани наполовина;
– 1 чаша и половина бейби спанак;
– ½ чаша настърган кашкавал;
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в достатъчно голяма купа. Прибавете сметаната за готвене, солта и черния пипер. Разбъркайте отново.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Загрейте незалепващ тиган на умерена температура и разтопете маслото. След това сложете нарязания лук и гответе в продължение на няколко минути, докато придобие златисто-кафяв цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Добавете нарязаните домати и бейби спанака. Овкусете с още сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и гответе, докато листенцата спанак „увехнат“.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. След това прибавете яйцата и отново разбъркайте. Намалете температурата на котлона до ниска и бавно бъркайте сместа.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Когато яйцата са почти готови, добавете настъргания кашкавал и продължете да разбърквате.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Сервирайте, когато вегетарианският омлет е готов. Може да гарнирате с две препечени филийки и плодове (по желание).
Снимка: thepioneerwoman.com