Нудълите са азиатски спагети, които много наподобяват тези от италианската кухня, но обикновено се приготвят от ориз. Те са изключително разпространени в различните кухни в Азия и се съчетават с много различни храни.
Днес обаче ние няма да ви представим истински нудъли, а зеленчукови такива. Тоест няма да се налага да използвате традиционни нудъли, а ще си ги направите от тиквички.
Само за около 15 минути може да си приготвите четири порции страхотни нудъли от тиквички – идеалното предложение за вкусен обяд или вечеря.
Всичко, от което имате нужда са следните продукти:
– 2 цели тиквички;
– 1 супена лъжица масло;
– 1 супена лъжица зехтин;
– 2 скилидки чесън – смлян;
– 3 големи домата – нарязани на кубчета;
– 1/4 чаша настърган пармезан;
– 3 листа босилек – нарязани на тънко;
– сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
1. Използвайте белачката за зеленчуци, с чиято помощ разрежете тиквичките на тънки лентички.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. След това загрейте незалепващ тиган на средно-висока температура и нагорещете маслото и зехтина.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Добавете тиквичките и ги гответе в продължение на 1-2 минути. Поръсете със сол и черен пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Добавете нарязаните домати и настъргания пармезан и загрейте всичко за около 1 минута.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Сервирайте в чиния и поръсете с малко босилек.
Снимка: thepioneerwoman.com