Ако обичате пилешкото месо и сте фенове на здравословните броколи, значи тази рецепта определено ще привлече вашето внимание. Тя е идеално предложение както за обяд, така и за вечеря.
Неустоимият вкус на пилешкото месо и броколите се допълва от специален сос с горчица и сметана.
Добрата новина е, че ще трябва да отделите само около 40 минути, за да приготвите всичко.
Ето и необходимите продукти:
– 2 пилешки гърди;
– 1 глава броколи (запарете я за 1-2 минути, ако предпочитате);
– 1/3 чаша брашно;
– 2 големи яйца;
– 2 супени лъжици мляко;
– 3/4 чаши галета;
– 1 пакетче масло;
– 3 скилидки чесън – смлени;
– 1/4 чаша бяло вино (може да се използва пилешки бульон като заместител);
– 3 чаени лъжички горчица;
– 1/3 чаша пилешки бульон (допълнително, ако е необходимо);
– 1/3 чаша сметана за готвене;
– сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете пилешките гърди на две. След това използвайте точилка, за да ги направите по-тънки.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Поставете по няколко розички броколи върху всяко парче месо, поръсете със сол и черен пипер и захванете с клечка за зъби.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Подгответе яйцата, брашното и галетата за панировка. Оваляйте всяко пилешко късче първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Внимавайте да не покриете броколите с панировка.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Разтопете маслото в голям тиган на умерена температура. След това пържете всяко пилешко късче, докато придобие златист цвят от всяка страна (по около 3 минути от всяка страна).
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това сложете пилето в тава и го поставете във фурната за 10 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Докато пилето е във фурната, подгответе соса. В същия тиган на средна температура добавете чесъна и разбърквайте в продължение на една минута. Намалете температурата и изсипете виното, като отново разбърквате. След това прибавете горчицата, разбъркайте и прибавете пилешкия бульон. Накрая добавете сметаната за готвене и отново разбъркайте. Оставете сместа на котлона около 5-6 минути, докато се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Сервирайте пилето, като го облеете с готовия сос.
Снимка: thepioneerwoman.com