Гуакамолето е популярно ястие от мексиканската кухня.
Говори се, че историята му започва още от индианското племе ацтеки, а името си гуакамолето получава от ацтекската дума Ahuacamolli (Ahuacatl – „авокадо“ и molli – „сос“).
Съществуват много разновидности на мексиканското ястие, като ние ще ви представим именно една от тях.
Новата съставка към гуакамолето ще бъде печената царевица, която също е много популярна в кухнята в Мексико.
Ако вече сте заинтригувани от предложението ни, вижте какви продукти ще са ви необходими, за да приготвите гуакамоле с царевица.
Добрата новина е, че ще са ви необходими само около 20 минути!
Съставки:
– 3 кочана печена царевица – само зърната;
– 6 броя авокадо – нарязано на кубчета;
– 1 голям домат – нарязан на кубчета;
– 1/3 чаша лук – нарязан на ситно;
– 2 скилидки чесън – смлян;
– 1 малка зелена люта чушка – нарязана на ситно;
– 1 лайм – изстискан;
– ½ лъжичка сол;
– 1/4 чаена лъжичка кимион;
– магданоз за декорация;
* Съвет: За да нарежете по-добре авокадото, разрежете го на две половини. След това премахнете ядката и разрежете на парчета двете половини, без да махате кората. След това отстранете вътрешността на авокадото с лъжица.
Снимка: thepioneerwoman.com
Как да го приготвите:
1. В достатъчно голяма купа смесете всички съставки без магданоза. Сложете и подправките.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Разбъркайте, за да смесите добре всички продукти.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Накрая декорирайте с няколко листенца магданоз. При желание може да консумирате с царевичен чипс.
Снимка: thepioneerwoman.com