Пуканките са обичайната храна, с която сядаме пред телевизора, когато искаме да гледаме филм.
Пресъздаването на кино в домашна обстановка обаче може да бъде дори още по-вълнуващо откъм кулинарна гледна точка.
И по-вкусно, разбира се. Ако обичате чипса и понякога си позволявате да прегрешавате с него – значи трябва да го опитате в комбинация със сос салца.
Ето и необходимите продукти:
– 3 консерви домати – нарязани на кубчета;
– ¼ чаша нарязан лук;
– 1 скилидка чесън – смляна;
– 1 средно голяма люта чушка – нарязана;
– ¼ чаена лъжичка захар;
– ¼ чаена лъжичка сол;
– ¼ чаена лъжичка кимион;
– ¼ чаша кориандър (повече на вкус);
– сокът от половин лайм;
– царевичен чипс;
– кашкавал;
Начин на приготвяне:
*Забележка: Ако пасаторът ви не е достатъчно голям, трябва да комбинирате съставките на няколко пъти.
1. Комбинирайте консервите домати, нарязаните лук и люта чушка, чесъна, захарта, солта, кимиона, лимоновия сок и кориандъра.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. В подходяща малка купичка сложете от готовата смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Междувременно настържете кашкавал върху чипса и го сложете за малко в микровълновата печка, докато се разтопи.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Сервирайте всичко заедно. Да ви е вкусно!
Снимка: thepioneerwoman.com