IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Чипс със сос салца

6 юни 2015 08 01

Усетете вкуса на чипса по различен начин

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пуканките са обичайната храна, с която сядаме пред телевизора, когато искаме да гледаме филм.

Пресъздаването на кино в домашна обстановка обаче може да бъде дори още по-вълнуващо откъм кулинарна гледна точка.

И по-вкусно, разбира се. Ако обичате чипса и понякога си позволявате да прегрешавате с него – значи трябва да го опитате в комбинация със сос салца.

Ето и необходимите продукти:

– 3 консерви домати – нарязани на кубчета;

– ¼ чаша нарязан лук;

– 1 скилидка чесън – смляна;

– 1 средно голяма люта чушка – нарязана;

– ¼ чаена лъжичка захар;

– ¼ чаена лъжичка сол;

– ¼ чаена лъжичка кимион;

– ¼ чаша кориандър (повече на вкус);

– сокът от половин лайм;

– царевичен чипс;

– кашкавал;

Начин на приготвяне:

*Забележка: Ако пасаторът ви не е достатъчно голям, трябва да комбинирате съставките на няколко пъти.

1. Комбинирайте консервите домати, нарязаните лук и люта чушка, чесъна, захарта, солта, кимиона, лимоновия сок и кориандъра.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В подходяща малка купичка сложете от готовата смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Междувременно настържете кашкавал върху чипса и го сложете за малко в микровълновата печка, докато се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Сервирайте всичко заедно. Да ви е вкусно!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари