IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вегетариански канелони

9 март 2007 09 51

Вдъхновение от Италия за великденските пости

Вегетариански канелони

Необходими продукти:

250 гр канелони

150 гр грах

2 малки морковчета

½ малка зелка

1 голяма глава лук

½ връзка магданоз

1 с.л мащерка

1 с.л босилек

50 гр масло

100 гр сметана за готвене

150 гр кашкавал

5 с.л. Бяло вино

сол, бял пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го запържете. Прибавете нарязаните на ситно моркови, зеле, грахът, нарязаният на ситно магданоз, мащерката и босилека.

Прибавете бялото вино и задушавайте в продължение на пет минути. Оставете да изстине.

В 2,5 литра подсолена вряща вода изсипете канелоните. Варете ги в продължение на пет минути, след това ги изцедете.

Подправете зеленучковата смес. Прибавете към нея сметаната и 50 гр настърган кашкавал.

Напълнете канелоните със сместа и ги наредете в намазана с масло тавичка.

Отгоре настържете останалия кашкавал и сложете няколко парченца масло колкото орех.

Пече се в продължение на 20 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.

КоментариКоментари