250 гр канелони
150 гр грах
2 малки морковчета
½ малка зелка
1 голяма глава лук
½ връзка магданоз
1 с.л мащерка
1 с.л босилек
50 гр масло
100 гр сметана за готвене
150 гр кашкавал
5 с.л. Бяло вино
сол, бял пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете. Прибавете нарязаните на ситно моркови, зеле, грахът, нарязаният на ситно магданоз, мащерката и босилека.
Прибавете бялото вино и задушавайте в продължение на пет минути. Оставете да изстине.
В 2,5 литра подсолена вряща вода изсипете канелоните. Варете ги в продължение на пет минути, след това ги изцедете.
Подправете зеленучковата смес. Прибавете към нея сметаната и 50 гр настърган кашкавал.
Напълнете канелоните със сместа и ги наредете в намазана с масло тавичка.
Отгоре настържете останалия кашкавал и сложете няколко парченца масло колкото орех.
Пече се в продължение на 20 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.





Навици след работа, които преобразяват тялото и ума
Сериозна заплаха за сигурността: Няколко дрона прелетяха над Белгия
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Челси отново приземи Тотнъм
Байерн отнесе Леверкузен и продължава без грешка
Изненада в Италия: Комо изпусна Наполи
Левски излиза с новия екип срещу Арда
Дневен хороскоп за 2 ноември, неделя
Седмична таро прогноза за 3 – 9 ноември
С какво родените през ноември са толкова интересни?
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар