В момента е сезонът на малките пресни картофки, така че трябва да се възползвате от техния прекрасен вкус, докато все още имате тази възможност. Повечето хора обичат картофена салата, затова днес ще ви представим рецепта именно за такава – но с пресни картофи. В случай, че се чудите какво вкусно, лесно и бързо нещо да сготвите, опитайте една по-различна картофена салата.
Ето и необходимите продукти за осем порции от нея:
– около 800 грама малки пресни картофи;
– сокът от 2 лимона;
– 3 супени лъжици зехтин (или повече на вкус);
– ½ чаша майонеза;
– сол и черен пипер на вкус;
– 1 супена лъжица песто;
– ¼ чаша кедрови ядки;
– малки листа босилек.
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите в леко подсолена вода и след това ги оставете в купа настрани. След като са станали малко по-студени, разрежете картофите на две (по-големите от тях).
Снимка: thepioneerwoman.com
2. По желание запържете кедровите ядки в тиган на ниска температура, докато станат леко златисти.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Смесете лимоновия сок, зехтина, майонезата, солта, черния пипер и пестото, докато получите кремообразна смес. Опитайте и подправете с още подправки, ако желаете.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Изсипете сместа върху разрязаните картофи и разбъркайте добре. Покрийте купата и оставете картофената салата в хладилника за няколко часа.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. След това извадете салатата от хладилника, прибавете кедрови ядки и разбъркайте. Добавете няколко листенца босилек и сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com