Напоследък кейлът става все по-познат, включително и в България.
Зеленото листно растение е изключително полезно, затова е хубаво то да присъства в хранителното ви меню.
Ако пък сте фенове на италианската кухня и по-точно пастата, предлагаме ви рецепта за паста с пиле и кейл.
Ще са ви необходими само около 30 минути и следните съставки, за да приготвите осем порции:
– 500 грама пене – сготвени според инструкциите;
– 3 пилешки гърди без кожа – нарязани на парчета;
– сол и черен пипер – на вкус;
– 2 супени лъжици масло;
– 2 супени лъжици зехтин;
– 4 скилидки чесън – смлян;
– ¾ чаша сухо бяло вино;
– ¾ чаша пилешки бульон (повече при необходимост);
– 1 връзка кейл – накъсан на парченца;
– 2 чаши чери домати – нарязани на две;
– пармезан – на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на висока температура. Добавете пилешките гърди, които предварително може да овкусите със сол и черен пипер. Не разбърквайте в продължение на една минута, за да може месото да покафенее. През интервали обърнете парченцата от всички страни.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Когато приключите с готвенето на месото, намалете температурата до средна. Сложете чесъна и го разбърквайте енергично, за да избегнете изгарянето му. След около 30 секунди изсипете виното и пилешкия бульон. Може да прибавите още подправки на вкус. Гответе сместа, докато не намалее наполовина.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Изключете котлона. След това добавете кейла, чери доматите, пастата, пилешкото месо и пармезана.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Разбъркайте добре всички съставки и сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com