IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ориз с нахут и къри

22 август 2015 08 00

Вкусна рецепта от Азия

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Искате ли да експериментирате с някое ново ястие?

Ако отговорът е „да“ и покривате следващия критерий – почитатели сте на азиатската кухня и кърито, то настоящата рецепта е идеалното предложение за вас!

Както знаем, оризът е на почит в Азия, така че едва ли се учудвате, че той присъства в ястието.

Кърито и нахутът са другите две много важни съставки, които ще придадат неустоим вкус на предложението ни.

Отделете си 30 минути в кухнята и се снабдете със следните съставки:

- 2 чаши ориз басмати;

- 2 супени лъжици растително масло;

- 1 голяма глава лук – нарязана;

- сол и черен пипер на вкус;

- 2 чаени лъжички къри на прах;

- 2 скилидки чесън – смлян;

- 1 чаша зеленчуков бульон;

- 2 консерви нахут – изцеден и измит;

- 350 милилитра мляко;

- 1 супена лъжица мед;

- 1 супена лъжица чили (повече на вкус);

- кориандър за сервиране;

Начин на приготвяне:

1. Сгответе ориза според указанията на опаковката. През това време загрейте маслото в тигана на средна температура. Добавете лука и подправете със сол и черен пипер. Гответе в продължение на няколко минути, докато лукът не омекне и не стане златист.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Поръсете чесъна с кърито, разбъркайте и гответе още една минута. След това изсипете зеленчуковия бульон и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Изчакайте една минута и добавете млякото, меда и чилито. Отново разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. След като сместа заври, прибавете нахута, намалете температурата и оставете ястието на къкри за 10-тина минути. Добавете подправки, ако е необходимо.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. В чиния сложете от ориза и залейте отгоре с част от вече готовата смес. Гарнирайте с листенца кориандър.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари