IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пай с киви

20 октомври 2015 10 00

Десерт, с който да впечатлите всички

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако в момента не спазвате диета и нямате нищо против да поглезите себе си с домашно приготвен вкусен десерт, то настоящата рецепта може би ще ви заинтригува.

Една от основните съставки в нея е кивито, заради което можете да бъдете сигурни, че „няма сладкият вкус да ви дойде в повече“. Не се безпокойте обаче – паят е достатъчен за 12 парчета, така че ще има за всички!

Ето и с какво трябва да се снабдите за пая с киви:

- 15 големи пълнозърнести бисквити;

- ½ чаша макадамия или друг вид ядки по избор;

- 1/3 чаша захар;

- 1/3 чаша масло – разтопено;

- една опаковка течна сметана за десерти;

- 2 жълтъка;

- ½ чаша сок от лайм;

- 1 супена лъжица настъргана кора от лайм;

- 6 кивита – обелени и нарязани;

- сметана за сервиране;

- допълнителни парчета киви – за сервиране;

- допълнителни ядки – за сервиране.

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете в блендер бисквитите и ядките и разбийте. Добавете захарта и отново разбийте за кратко. Добавете от разтопеното масло, докато трохите не се навлажнят. Сместа изсипете в купа за пай, изравнете я отгоре и я сложете за 5 минути във фурната.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. След това комбинирайте течната сметана, яйчените жълтъци и лимоновия сок в купа. Разбийте с миксер, докато не се получи хомогенна смес (2-3 минути). Изсипете готовата смес в купата и печете в продължение на още 15 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Когато приключите с печенето, оставете пая да се охлади. След това го поставете в хладилник за минимум един час (повече, ако е възможно). Накрая наредете парчета киви, след това сложете пласт от сметаната, а отгоре гарнирайте с по-малки парчета киви. Завършете, като поръсите с натрошени ядки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари