Макар че традиционно лятото е сезонът на салатите, те са толкова полезни, че не бива да ги изключвате от менюто си – независимо кой период от годината е в момента.
Може би вече са ви омръзнали познатите салати, които сте консумирали през топлите дни. Ето защо най-вероятно няма да имате нищо против да експериментирате с нови комбинации и вкусове.
Днес ще ви предложим рецепта за салата с ябълки и сирене бри. Всичко, от което се нуждаете, за да я приготвите, са следните продукти:
- един пакет с микс салати;
- една голяма зелена ябълка – нарязана;
- ¼ чаша фурми – нарязани и с премахнати костилки;
- 1/3 чаша орехови ядки – печени и начупени;
- ½ чаша червен лук – нарязан;
- 70 грама сирене бри – нарязано;
- сол и черен пипер на вкус;
- 3 супени лъжици ябълков оцет;
- 1 супена лъжица зехтин;
- ½ чаена лъжица дижонска горчица;
- 1 скилидка чесън – смлян;
- щипка лют червен пипер;
Бонус хранителна информация за една салата (съставките са предназначени за четири порции): 242 калории, 14,1 грама мазнини (3,6 грама наситени), 115. милиграма сол, 27,5 грама въглехидрати, 4,7 грама фибри, 18,1 грама захар, 5,8 грама протеин;
Начин на приготвяне:
1. В купа комбинирайте оцета, солта, черния пипер, зехтина, горчицата, червения пипер и чесъна. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
2. В голяма купа изсипете всички останали съставки и разбъркайте. След това изсипете сместа и отново разбъркайте. Ако нещо ви липсва на вкус – подправете допълнително.
Снимка: pickyeaterblog.com