IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кето какаови бисквитки

6 април 2019 05 00

Нещо за душата, което ви помага да сте във форма

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Лятото наближава и вече започваме с диетите и ваенето на по-секси тяло. Всеки сам преценява на какъв режим ще се пусне и какви методи ще ползва, за да отслабне или да се стегне. Не забравяйте обаче едно – драстичните неща не водят до добри резултати. По-добре се спрете на някакъв приемлив режим, който можете да следвате дълго време и дори да го превърнете в начин на живот, за да може резултатът да се задържи дълго и ефективно.

В този ред на мисли от години доста популярна е кето диетата, кето режимът или казано по друг начин подход към хранене с минимално количество въглехидрати. То не е чак толкова ограничаващо, когато веднъж човек научи кои храни може да яде и как да си готви храни, които по принцип изискват брашно и захар.

Тестените неща може да се докарат доста сходни на вкус, със сладкото обаче е малко по-трудно. В случай, че сте на нисковъглехидратен режим и искате да си угодите с нещо сладко, представяме ви тази кето рецепта за какаови бисквитки, които може да хапвате на закуска или като снакс през деня.

Съставки:

– 90 г натурално какао на прах;

– 5 мл Течна стевия;

– 2 големи яйца;

– 1 пакетче масло на стайна температура (120 г);

– 2 пакетчета ванилия;

– 120 г фина извара;

Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 190 ° C и паралелно разбийте яйцата с изварата. Добавете маслото и ванилията и бъркайте до еднородна смес (по-добре ръчно, за да остане максимално гъста сместа). Сипете и какаото + стевията и отново бъркайте. За да не залепват сладките, поставете хартия за печене върху тавата.

После изсипете с лъжица сместа и натиснете с нея купчинката, за да се получи приблизително кръгче. В процеса на печене бисквитките ще се дооформят. Печете около 10-15 мин.

Ако тестото се е получило по-тънко, може да се препекат, така че внимавайте и ги проверявайте начесто. Когато изстинат по-тънките бисквитки стават хрупкави.

Приятно хапване!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари