fallback

Брюкселско зеле, потопено в кленов сироп и горчица

28 January 2009 14:19

Нискокалорично предястие със сладко-пикантен аромат. За четирима

Брюкселското зеле е препоръчителна храна за зимните "болнави" дни. Снимка: AMY

Необходими продукти: 300-400гр. брюкселско зеле (ако е замразено, го размразете преди това)1 с.л. масло1/8 ч.ч. кленов сироп*1/8 ч.ч. горчица¼ ч.ч. бяло вино¼ ч.л. черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: Разтопете масло в по-дълбок и по възможност тефлонов съд.Изсипете брюкселското зеле и го задушете. Когато поомекне, махнете капака на съда и с дървена лъжица го разбърквайте около 5 минути.Добавете към зелето кленовия сироп, горчицата, виното и подправките. Нека тази смес заври, след което намалете малко огъня, покрийте съда и оставете зелето да къкри за около 3-4 минути. Открийте отново съда и оставете зелето на котлона за още 5 минути (или докато сиропа не се превърне в плътна глазура, а зелките не омекнат напълно).*Кленов сироп се продава в био магазините и в големите супермаркети в страната
Сподели
0 коментара
fallback