IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледни пости: Ароматни картофи на фурна

19 декември 2019 08 40

Използвайте любимите си подправки

Pixabay

По време на Коледните пости картофите са един от продуктите, който най-често се използва за приготвянето на ястия без месо. Въпреки че съдържат голямо количество въглехидрати, те са предпочитани от много българи. При това се приготвят бързо и лесно.

Ако сте гладни и не искате да висите с часове над печката, може да обелите малко картофи, да ги смесите със сезонни зеленчуци и подправки, след което да ги запечете на фурна.

Днешната ни постна рецепта е семпла и вкусна.

Вижте какво ще ви е необходимо:

– 6-7 броя средно големи картофа;

– 1 стрък праз;

– чери домати;

– 1 ч. л. пушен червен пипер;

– черен пипер на вкус;

– няколко щипки чубрица;

– 2-3 клончета розмарин;

– сол и зехтин на вкус.

Начин на приготвяне:

Измийте хубаво картофите и ги обелете. Хубаво е да си приготвите съд с вода, в който да ги поставяте, за да не почернеят.

След като нарежете картофите на средни парчета, ги поставете в по-широка тава за печене. Залейте ги с малко зехтин и объркайте с лъжица. Може да ползвате и масло.

Изсипете подправките и отново разбъркайте. Може да ползвате и готов микс.

Загрейте фурната и сложете картофите за около 10 минути. Сипете малко вода и след като поемат от нея, може да сложите чери доматите между тях. Запечете на горна и долна фурна до зачервяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари