IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма бисексуални мъже според медицината

7 юли 2005 11 17

Ново изследване показва, че голяма част от определящите се като бисексуални мъже са или само хомосексуални, или хетеросексуални.

Няма бисексуални мъже според медицината

„Бисексуалното поведение съществува, това е факт, но изследването ни показва, че при бисексуалните мъже няма фактическо привличане към двата пола, а само към единия. Дори да има такива мъже, те са много малко и ние не сме ги открили“, заявява Майкъл Бейли, автор на изследването от Университета в Чикаго, САЩ.

Изследвани са 101 млади мъже, от които 33 са се определили като бисексуални, 30- като хетеросексуални и 38-като хомосексуални.

След като сами са определили сексуалната си ориентация, на мъжете са били показани еротични филми, по време на които е изследвана мозъчната им дейност.

Хомосексуалните мъже се възбудили от кадрите с мъже, а хетеросексуалните - от жени, каквито са били очакванията на всички.

При бисексуалните мъже обаче резултатите са били изненадващи- 75% от тях са се възбудили само от кадрите с мъже, а останалите - само от кадрите с жени.

Според д-р Бейли най-лесния начин за мъжете да приемат, че са хомосексуални, е да твърдят, че харесват и двата пола, а други смятат бисексуалността като знак за разкрепостеност и са горди, че имат интимни отношения и с мъже и с жени.

КоментариКоментари