IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парис Джаксън: Опитах да се самоубия няколко пъти

12 юли 2020 13 30

Дъщерята на Майкъл се самонаранявала, за да се чувства добре

Снимка: BGNES

Парис Джаксън свали всички маски и разказа за най-травмиращия период в живота си в своята документална Facebookпоредица Unfiltered: Paris Jackson & Gabriel Glenn. 22-годишната дъщеря на починалата музикална легенда Майкъл Джаксън разкри, че се е самонаранявала многократно и е посягала на живота си през годините.

„Бях единствено момиче сред 4 момчета през първите 10-11 години от живота ми. Татко много обичаше да ме облича с рокли. Изглеждах като порцеланова кукла и мразех това“, призна Парис.

След смъртта на певеца през 2009, тя отива под попечителството на баба си Катерин Джаксън, където започва да намира утеха в храната.

„Храната се превърна в зависимост за мен и един ден братовчед ми ме нарече дебела. Казах си: Ок, не мога да продължавам повече така. И ето как започнах да се самонаранявам. Режех се и се горях. Никога не съм мислила, че ще умра от това, защото контролирах болката. Знаех колко дълбоко да режа“, сподели тя.

Младата Джаксън разкри още, че тези нейни действия са били начин да стимулира появата на хормона допамин в тялото си (хормон на щастието).

„Има много неща, които стимулират освобождаването на допамин – самонараняването и татуировките са само част от тях. За мен те бяха начин да се разсея от емоционалната болка, която трансформирах във физическа болка, която мога да контролирам. Опитах се и да се самоубия много пъти през годините“, призна звездата.

През 2013 щерката на Джако заминава за терапевтично училище в Юта след един от опитите си за самоубийство. През 2019 тя влиза в клиника за ментално здраве, за да излекува душата си.

„Взех си почивка от социалните медии и телефона, защото понякога ми идват в повече. Всеки заслужава почивка и аз съм здрава и щастлива, чувствам се по-добре от всякога“, написа тогава в Instagram Парис.

Към момента младата жена е стабилна психически, имайки подкрепата на семейството си и на своето гадже колега Гейбриъл Гейл. Парис дори иска да използва тежкия си живот, за да повлияе положително на други млади хора и да ги предпази от това, което се е случило на нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари