IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бранджелина добруват в Босна

6 април 2010 07 11

Брад Пит и Анджелина Джоли пристигнаха на изненадваща визита в Сараево

We are the world. Снимка: Getty Images/ Guliver

We are the world. Снимка: Getty Images/ Guliver

Радетелите за световен мит Брад Пит и Анджелина Джоли пристигнаха на изненадваща визита в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина.

Двойката е кацнала с частен самолет на летището в Сараево в неделя в 18 часа местно време.

Там Пит и Джоли са били посрещнати от местни представители на УНИЦЕФ, чийто посланик е Анджелина.

После двойката е поела с кортеж от автомобили към центъра на Сараево. Представители на УНИЦЕФ уточниха, че визитата е частна и не пожелаха да разкрият причините за нея.

Днес се разбра, че двойката е заминала за град Горажде и придружавани от представители на Върховния комитет на ООН за бежанците, посетилибежанския център Сплавище.

"Те са в Босна и посетиха няколко места, където живеят бежанци, но не мога да ви кажа повече засега", каза говорителката на местната организация на Върховния комисариат наООН за бежанците Аида Пърляча.

Според босненското национално радио двойката посетила две семейства бежанци в центъра в Горажде, които цели 15 години след края на войната не могат да се върнат по домовете си.

Една майка, чието име не се съобщава, разказва пред радиото за срещата си с Брад Пит: "Бях изненадана, когато го разпознах. Не можах да кажа нищо, онемях. Той се приближи и стисна ръката ми. Той също се изненада, когато му казах, че знам кой е и бе потресен от личната ми история. Даде ми пари", разказва жената, която е безработна майка на едно дете.

Както предаде босненската агетнция ФЕНА, целта на посещението на холивудската двойка е била да посочи нуждите на хората, настанени в колективни центрове.

Намерението на Анджелина Джоли, като посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците, е да окаже помощ на бежанците и на разселените лица в Босна и Херцеговина, които не могат да се върнат в къщите си, защото досега не са възобновени, или инфраструктурата в селищата, в които се намират, не е възстановена.

След посещението в центъра Славище Брат Бит и Анджелина Джоли напуснаха Горажде и следващата им дестинация вероятно ще бъде Сребреница, пише в. "Дневни аваз".

Двамата пожелаха визитата да премине при пълна дискретност.

Пит и Джоли пристигнаха вчера късно след обяд с частен самолет в Сараево от Венеция, където Джоли снима нов филм, в който й партнира Джони Деп. Децата им не са с тях.


КоментариКоментари

WTF ( преди 14 години )
Поне те се занимават с полезни неща.Не седят в дома си,по боксерки да гледат по цял ден телевизия.Това с телевизията четох някъде,че било най-интересното занимание на главния герой от филма Хари Потър(така и не му запомних името).Е,за това ли си звезда,известен и богат...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 14 години )
tezi viziti se pravqt, za da se oburne vnimanie na problema s bejancite. polovinata ot 4itatelite na tialoto, nikoga ne sa 4uvali za srebrenica, zlove6t genocid nad bosnenci.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Avin ( преди 14 години )
хихи, струва ми се, че тялото много добре знаят какво значи "добрувам"..по-скоро палаво са се заиграли със значението на думата. така като гледам това е най-интересното в тази новина:)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Pearllady ( преди 14 години )
Тялото, знаете ли изобщо какво значи добрувам?! Или сте като във вица за директора, който прочитайки безобразно написаното от секретарката му писмо, дипломатично я съветва винаги, когато не е сигурна как се пише някоя дума, да проверява в речника, а тя му отговаря: Но шефе, аз никога не се съмнявам... Просто отворете някой тълковен речник. Извинявам се на читалите за коментара не по темата и им желая хубав ден!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 14 години )
Е, хайде, де! В САЩ малко ли гета имат? Да не би да са по-малко от тук? Да не би да има по-малко мизерия и безхаберие там?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Jasmine Verde ( преди 14 години )
Голяма дискретност - даже и ние четем! Относно гетата, те са си наш вътрешен проблем - символ на безхаберието на българските политици, а не бежански лагер, така че спокойно! Няма Айшето да играе кючек на Брат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 14 години )
deeps23 ( преди 14 години )
следваща спирка-*** гета в България?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар