IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли справедливост за Джако

6 април 2010 14 49

Нови протести за Майкъл Джексън

Феновете пред съда. Снимка: Getty Images/ Guliver

Феновете пред съда. Снимка: Getty Images/ Guliver

Минаха повече от осем месеца от трагичната смърт на една от най-големите музикални икони на 20 век – Майкъл Джексън – и като че ли светът все още не може да се примири.

Паралелно с повсеместната мъка, започна и разнищването на един морален казус: убиец ли е докторът на Джако д-р Конрад Мъри и той ли е причината за смъртта на звездата.

След дълги дебати кардиологът бе обвинен в непредумишленото убийство на Майкъл Джексън, но все още не е известно какво точно наказание ще понесе той.

В понеделник стана ясно, че д-р Мъри ще може поне още няколко месеца да упражнява професията си.

Това се реши на заседание на калифорнийския съд, на което не бе взето решение за професионалната съдба на лекаря.

Представителите на пресата и феновете на Краля на попа, събрали се пред сградата на Върховния съд в Лос Анджелис, се надяваха да бъде взето някакво решение, след като главният прокурор на Калифорния поиска да се забрани на д-р Мъри да упражнява професията си в щата.

Феновете заформиха своеобразен протест с плакати, на които пишеше: „Ще има ли справедливост за Джако“.
Кардиологът има лиценз да практикува медицина в Невада, Калифорния и Тексас.

Според адвокатите на д-р Мъри евентуалната забрана да упражнява професията си за него ще бъде "финансова и лична катастрофа".

Кардиологът призна, че е давал на Майкъл Джексън мощния анестетик пропофол, който е причинил смъртта на певеца. Д-р Мъри пледира невинен и твърди, че е давал пропофол на Краля на попа по негово настояване, тъй като той го е използвал като приспивателно.

На заседанието в съда са присъствали д-р Конрад Мъри, както и членове на семейството на Майкъл Джексън - родителите му Катрин и Джо, сестра му Джанет и братята му Джърмейн и Ранди.

Калифорнийският съд е назначил нов съдия - Майкъл Пастър, който ще разглежда случая на д-р Конрад Мъри.

Съдията е определил датата 14 юни за предварително изслушване, по време на което ще се реши дали има достатъчно доказателства, за да започне наказателно дело срещу лекаря на Майкъл Джексън.

Вижте снимки от събитието в галерията.

КоментариКоментари

barovkata ( преди 14 години )
винаги става така в живота почитат те след като починеш...мир на праха му!!! съд за тези които го използваха до дупка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 14 години )
Бабо, съгласна съм с теб. Точно роднините му трябва да се осъдят, защото го ползваха за Златната кокошка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 14 години )
Ох, лицемерие! Преди да почине беше педофил, беше ***, беше луд... А сега изведнъж всички започнаха да го божават. Винаги съм обичала Джако и никога не съм вярвала на обвиненията: та той самия бе дете! Колкото до цялата интрига - тези, които заслужават съд са роднините му...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар