IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се крие зад империята Опра

16 април 2010 14 24

Излезе нова биографична книга за звездата

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

На пазара се появи нова акнига за Опра Унифри, написана от известната биографичка Кити Кели и е озаглавена "Опра: Биография" ("Oprah: A Biography").

Надежда на всички бе, че биографията на Уинфри ще сложи край на дългогодишните спекулации за хомосексуалната й ориентация, но останаха разочаровни.

Мнозина очакваха от книгата и отговори на въпросите за връзките на водещата с годеника й Стедман Греъм, както и с Гейл Кинг - приятел на Опра и издател на списанието, което носи нейното име.

След като е проучила 850 интервюта, Кити Кели, известна с биографиите на семейство Буш, Нанси Рейгън и Франк Синатра, е стигнала до заключението, че Опра Уинфри, която е сгодена за Греъм от 1992 г., не се интересува от никого.

"Тя е на 56 години и спокойно може да бъде описана като "асексуална", защото влага цялата си енергия в работата си, в кариерата и в изграждането на империята си, а финансовите възнаграждения са достатъчни, за да я удовлетворят", казва Кели.

Опра Уинфри е отказала да бъде интервюирана за книгата на Кити Кели.

Говорителката й Анджела де Пол е заявила, че популярната водеща няма да коментира твърденията на Кели, нито книгата, издадена в първоначален тираж от 500 000 копия от "Краун пъблишинг груп".

Някои критици смятат, че биографията на Кели не разкрива нищо ново за Опра Уинфри и личния й живот, и че съдържанието на книгата по нищо не се различава от клюкарските колонки.

Уинфри е една от най-влиятелните жени в медиите и в бизнеса изобщо.

Шоуто й, което е на екран близо 25 години, се е превърнало в машина за печелене на пари. Според оценката на "Форбс" състоянието на Опра Уинфри е 2,3 милиарда долара.

В книгата си от 525 страници Кити Кели описва и ранните години на провинциалното момиче от Мисури.

Авторката пише и за бебето, което Опра ражда на 15-годишна възраст.

Кели напомня, че никога не е била съдена успешно за некоректна информация. Авторката смята, че най-характерната черта на Уинфри е нейната амбиция.

"Опра притежава неизчерпаема енергия. Тя никога не спира да работи. За нея приоритет в живота са кариерата и бизнесимперията й", казва Кити Кели.

"Хората възприемат Уинфри като сърдечна и спонтанна жена или поне такава изглежда тя в шоуто си.

Когато обаче камерите не работят, човек може да се сблъска с другата Опра - резервирана, сдържана, леденостудена бизнесдама, чието име се е превърнало в търговска марка", допълва авторката.

Кити Кели също така твърди, че влиянието на Опра Уинфри е толкова голямо, че й е било трудно да намери издател за книгата си.

КоментариКоментари

whow! ( преди 14 години )
"Кели напомня, че никога не е била съдена успешно за некоректна информация."Ако всичко, което пише е с цел скандал и въпреки това никога не е съдена успешно, в какъв свят живеем тогава?:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pyceHka ( преди 14 години )
Това е в случая, когато пишеш обективно :)Когато материалът ти жълтее и цели скандалност, е нормално да се скатаваш ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
whow! ( преди 14 години )
Все си мисля че е нормално да се срещнеш с човека за когото пишеш, да получиш неговото разрешение и одобрение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dirty_vegas ( преди 14 години )
в този случай ще се съглася с теб. обаче, правиш ли нечия биография, е непростимо да не се запознаеш с човека лице в лице.разбира се, че за толкова популярна личност като Опра има много известни факти, но без нейното лично отношение към тях, ми се струва безсмислено.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 14 години )
Опра е жена с много телевизионни и медийни изяви. така че може би не е трудно да се напише биография по тях. и въпреки това по-изчерпателна и интригуваща би била наистина със уч4астието на самата Опра. Има потресаващи факти от биографията й (изнасилвания и т.н.)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 14 години )
ахахахаха :) би ми било интересно :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 14 години )
Оле,Sunnny,недей!!!!:)Компромати и мръсни тайни ще има ли?А клипове с мое участие?Стоя на ръба на терасата на 15 етаж и се чудя да скоча или не?!А тази Опра винаги ми е била много интересна като личност.Като я гледам,не ме впечатлява с нищо.С какво ли държи в ръцете си вниманието и душите на цяла една нация?Бих искала да гледам нейни предавания ,за да разбера истината.Появяват се от време на време харизматични личности,които успяват да омагьосат големи групи от хора.Заслужава си да се знаят подробности за тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 14 години )
Ако си служи само с факти - защо не? Ако ти пишеш за своя приятелка, ще ти бъде трудно да си безпристрастна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 14 години )
Ей това ми е било най-странно. Как някакъв човек сяда и почва да пише биографията на друг, без да са приятели/близки/роднини. За тази книга Опра дори не е дала интервю, а авторката била проучила нейни интервюта. Ми аз мога да напиша така биографията на Wildprincess или нa Ev4eto longoria само по коментарите в Tialoto!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар