IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградите на БГ Радио с много вода и мъничко гафове

26 април 2010 12 39

Миро е големият победител. Поблагодари с очила на очите

Снимка: БГ Радио

Снимка: БГ Радио

Много вода се изля и много музика се изпя на тазгодишните музикални награди на БГ Радио.

Както си му бе реда, вчерашната церемония имаше за мисия да пропагандира икономията на един от най-ценните земни ресурси и, точно в името на тази пропаганда, на сцената изциркулираха десетки хиляди литри вода (които горещо се надяваме са мъдро предвидени да се използват още много пъти и за други цели).

Освен нестандартната синя концепция, първоначално добро впечатление направи и пълната Зала 1 на НДК – сигурен знак, че хората все още живо се интересуват от истинската качествена модерна българска музика.

За водещи на събитието бяха нагласени симпатягата Любо Киров и Вики от Мастило, която (може би заради съвпадението в имената) визуално подозрително напомняше прочутата съпруга на Дейвид Бекъм.

Ако не с друго, наградите определено ще се запомнят със странните „лафове“ и театрални подвизи на Вики, както и с един водолаз, който леко нелепо крачеше и раздаваше призовете.

И като стана въпрос за тях, големият победител и сега бе Миро, който грабна 3 награди – за Най-добър изпълнител, Най-добра песен и Най-добро видео.

Миро, който в момента се намира в Македония във връзка с предстоящата Евровизия, благодари за наградите на видеозапис, правен при престоя на певеца в Холандия.

Изпълнителят дръпна прочувствена реч, но за съжаление посланието не можа да достигне до голяма част от аудиторията, защото той за пореден път носеше слънчеви очила, които май не са най-подходящия аксесоар за случая.

Пълният списък на победите е следния:

БГ Дебют – Маги Джанаварова
БГ Песен – “Убиваме с любов” на Миро
БГ Текст – “Оставяш следи”, Графа
БГ Изпълнител - Миро
БГ Изпълнителка – Деси Добрева
БГ Група – Deep Zone
БГ Дует/Трио - Мария Илиева и Кийт Томпсън
БГ Албум – “Като нея”, група Те
БГ Видеоклип – “Убиваме с любов” на Миро, реж. Силвестър Лолов
БГ Вдъхновител – Милена Славова (която отново изправи залата на крака)

Както сами можете да видите, победителите са „традиционни“, като за съжаление в номинации, но без награда останаха редица качествени артисти, като Рут Колева например, която направи един доста силен дебют.

Но както се казва – не всеки може да е победител.

По принцип винаги се стараем да засегнем и модната част на културните събития, но като цяло изпълнителите на церемонията, за разлика от западните си еквиваленти, които стават все по-визуални, не се отличаваха с кой знае каква екстравагантност и стил.

Единствената, която като че ли се открои и заслужи искрени аплодисменти, бе Galia.

Тя представи своята нова песен „Другата част“ с впечатляваща екстравагантна черно-червена визия и страхотна хореография, включваща веещи се по сцената воали и маршируващи SS войници с кокили.

Добро впечатление направи и изпълнението на Мария Илиева и чернокожият чаровник Кийт Томпсън на диско хита „Truly”.

Докато двамата пееха, на сцената се появиха куп изкусителни танцьори, „облечени“ само в боди арт, които се изкъпаха от глава до уши.

На сцената се изявиха още Графа и Акага, Мариана Попова и Орлин Горанов, Ирина Флорин и Остава, Deep Zone, Цветан Недялков и Орлин Павлов, който показа удивителната способност да пее от високоговорителите, докато скача и ръката с микрофона му е доста далеч от устата.

Който пял – пял. Догодина пак.

А сега вижте церемонията в снимки горе, в галерията.

КоментариКоментари

ev4etolongoria ( преди 13 години )
keiti ( преди 13 години )
Ох, все едни и същи муцуни...да бяха дали вярно нещо на Рут, гласът и е интересен. А Емил Чолаков е егати сладура:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
мен много ми хареса филма, гледах го още първия ден:)а песента Truly е хубава :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
Като мрънкането с бг филмите и що се гледали американски, турски, европейски... ами защото са просто по-интересни (според вкуса филми, сериали). Направиха Мисия Лондон (свеж, без претенции да обяснява нещо супер екзистенциално) - смешен, як филм :)) и се изкупиха билетите и се хвали :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
Мен пък ме дразни като започнат да се оплакват, че чалгата тва чалгата онова... не съм фен на чалга течението, но... на повечето от песните на графа и орлин павлов човек може да заспи от отегчение... Ако правят хитове, ще се слушат! Въпреки че по-малко от чалгата естествено, но все пак.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Baba Pena ( преди 13 години )
Той направи с Акага скоро турне. На мен ми е мъчно, че циркулират едни и същи имена, а на бг сцена има толкова много качествени артисти, които не са известни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Мъка ми е на душата като чета такива работи. Не съм слушала на Графа нищо от сто години. ЗАЩо не се изавяват тези хора? Концерти да правят, турнета? Или е по-лесно да се ходи по партита
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар