IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готварските книги на Мерилин Монро отиват на търг

9 юни 2021 10 50

Очаква се да докарат около 75 000 долара

Снимка: БГНЕС

Години след смъртта си Мерилин Монро продължава да бъде икона и нейните вещи предизвикват голям интерес. Съвсем скоро някой щастливец ще може да се докосне до рецептите на звездата и нейните диети, тъй като две от готварските ѝ книги излизат на търг, пише TMZ. Очаква се те да бъдат продадени за не по-малко от 75 000 долара.

The New Fanny Farmer Boston Cooking-School Cook Book и The New Joy of Cooking са публикувани в началото на 50-те и макар да са на около 7 десетилетия са в отлична форма.

Книгите вървят и с няколко бележки на самата Мерилин, както със списък с покупки и бизнес картичка на фирма за доставка. В една от тях Монро е скрила и изрезка от вестник с рецепта за китайска лазаня и диета, включваща 3 ястия на ден.

Според диетата актрисата е приемала портокалов сок или няколко стафиди за закуска до 8 сутринта, заедно с препечена филийка или зърнена закуска. На обяд е трябвало да хапва доста въглехидрати, а за вечеря – някакво месо с малко сладък хляб.

На ден е имала и по две чаши мляко в определен час и изненадващо яйчен крем в 23 ч. Книгите излизат на търг на 22 юни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари