IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клаудия Шифър и Шакира укриват данъци

5 октомври 2021 10 50

Ползвали офщотни компании

Снимка: БГНЕС

Клаудия Шифър и Шакира са сред звездите, които са уловени да укриват средства чрез офшорни компании. Десетки популярни лица ползват услугите на фирми, за да укриват данъци, се твърди в документацията на Pandora Papers. В списъка влиза индийската крикет легенда Сачин Тендулкар, над 35 световни политически лидери и дори Владимир Путин, пише Daily Mail. От документацията става ясно, че всички знаменитости ползват различни офшорни компании, за да пренасят авоарите си без да плащат данъци за тях.

Шакира не за пръв път е обвинена в укриване на данъци. Колумбийката води съдебна битка с испанското правителство, което я обвини, че има неплатени задължения върху приходите си от 2012, 2013 и 2014 г. Адвокатът на звездата отрече тя да се възползва от данъчни облекчения чрез други компании.

Юристите на Шифър също излязоха с коментар след посочването на супермодела в списъка. Те са категорични, че тя си плаща всички данъци във Великобритания, където живее.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари