IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се супер моделът на България

18 август 2005 12 16

Започна кастингът на момичета за конкурса Супермодел на България 2005, организиран от агенция Екскграунд.

Търси се супер моделът на България

Представители на агенцията ще обиколят най-големите градове на страната- Пловдив, Стара Загора, Бургас, Плевен, Варна, Велико Търново, Русе и София.

Въпреки, че няма твърдо определени правила за селекция, кандидатите трябва да са високи между 1,70см. и 1,85 см., и да са между 14 и 21 години. Трябва да са без грим и цветни лещи, а за кастинга трябва да носят бански костюми и обувки на висок ток.

Освен това красотата им трябва да е свежа и уникална - тип, към който стилисти, фотографи и списания ще проявят интерес, обясниха за Tialoto.bg от агенцията.

Победителката от конкурса у нас ще участва в световния конкурс “Супермодел на Света-2005”, който ще се проведе в Ню Йорк през януари. Голямата награда е договор с Форд Моделс за сумата от 250 000 щатски долара.

Конкурсът "Супермодел на света" се организира от американската модна агенция с над 50-годишна история "Форд Моделс". Тя е създадена в далечната 1946 година. Освен в САЩ агенцията има офиси в Париж, Торонто, Рио де Жанейро и Сао Паоло.

Във "Форд Моделс" са започнали кариерите си Кристи Търлингтън, Ким Бейсинджър и Джери Хол.

Миналогодишната победителка в конкурса е плевенчанката Гергана Малкоданска.


Гергана Малкоданска е миналогодишната победителка от конкурса. Снимка: Булфото

КоментариКоментари