IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

17-годишна карибска перла предизвиква Бийонсе

18 август 2005 14 55

17-годишната шоколадова и зеленоока красавица Риaна е новата звезда на световната R'N'B сцена.

17-годишна карибска перла предизвиква Бийонсе

17-годишната шоколадова и зеленоока красавица Риaна е новата звезда на световната R\'N\'B сцена.

Дебютният сингъл на младата певица  “Pon De Replay” вече покори ефира на MTV, а бъдещата й кариера е подсигурена от договор с мултимилионна звукозаписна компания.

Робин Риaна Фенти е родена на карибския остров Барбадос, с население не повече от 300 000 души. Нюхът на продуцента Ивън Роджърс (познат от работата си с Кристина Агилера, N’SYNC, Джесика Симпсън и мн. други) не му изневерява, след като я забелязва през 2003-та по време на семейна визита на остров Барбадос по случай Нова година.

Този знаменателен момент напълно преобръща съдбата на крехкото момиче. Роджърс не пропуска да представи Риaна на „големите” в музикалния бизнес. На свой ред, силно впечатлен от красотата и таланта й, изпълнителният директор на Def Jam и небезизвестен рап-изпълнител Джей Зи без колебание подписва договор за 6-7 албума с eдва навършилата тогава 16 години карибска перла.

Музикалните влияния с най-голямо значение за Риaна, както самата тя разкрива, са оказали Алиша Кийс, Бийонсе и карибския стил.

Осъзнавайки какво бъдеще й предстои, семейството на Риaна се мести в Щатите в началото на тази година, за да улесни музикалната й кариера.

Въпреки това тя няма да изостави училището и ще продължи с частни уроци, успоредно с музикалните си ангажименти. Много вероятно е успехът й да надмине този на известните й съостровитяни Шон Пол и Шаги.

Предстоящият албум на Риaна “Music Of The Sun”, който се очаква в края на август, обещава да е ефектно музикално явление, комбинация от карибски бийтове, миксирани с ар-енд-би. Освен това голяма част от песните й са написани от самата нея.

КоментариКоментари