IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жени Калканджиева стана шеф на вестник

19 август 2005 14 25

Шефката на "Визаж" Евгения Калканджиева направи своя игрален дебют в новия филм на режисьорката Юлия Кънчева, където играе медиен шеф.

Жени Калканджиева стана шеф на вестник

Новият български игрален филм "Без семейна прилика" ще има премиера в събота по "Канал 1". Втората част ще бъде излъчена на 21 август, съобщиха от БНТ.

Автор и режисьор е Юлия Кънчева, която преди време получи български и международни награди за творбите си "Без упойка" и "Животът е пред нас". Нейната нова история разказва за 35-годишната българска журналистка Ана (Албена Ставрева), която тръгва за Швеция, за да открие сина на свой загинал в някоя от последните войни колега и приятел.

Филмът е за една необичайна, но неизбежна човешка среща на Изтока и Запада, на фона на световни военни конфликти и локални политически и социални кризи от последните години на съвремието ни, обяснява авторката.

В актьорския състав са известни имена като Анета Сотирова, Домна Ганева, Стефка Янорова, Пламен Сираков, Деян Донков.

Изненадата за зрителите е специалното участие на една от най-известните български красавици Евгения Калканджиева. Тя се превъплъщава в ролята на шеф на вестник.

10-годишното исландче Рагнар Сферсон и австралиецът Джим Сандерсън, както и шведските актьори Петер Бьоркман и Ханс Нилсен също участват в продукцията, чиито снимки започнаха преди две години в клуб "Но" на Народния театър.

За да избере момченцето за втората главна роля в своя филм, режисьорката прави кастинг в американското училище в София, в което учат деца на дипломати. Макар и роден в Исландия, Рагнар е живял в Швеция и владее езика на страната. Джим Сандерсън е преподавател в училището.

Филмите на Юлия Кънчева са селекционирани и награждавани на кино и тв фестивали в Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж, Берлин, Токио, Краков, Братислава, Варна, Пловдив. Тя е член на международното жури на европейския фестивал "Приз Европа" в Барселона.

Шефката на "Визаж" влиза в ролята на медиен шеф в новия български филм "Без семейна прилика". Снимка: Булфото

КоментариКоментари