IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щедростта граници не знае. Звездните бакшиши

13 юли 2010 12 41

Джей Зи остави бакшиш от 100 лири на сервитьор в Лондон

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Животът на звездите е като приказка без край. Въпреки че и те са хора със своите проблеми, често изглежда, че битието им е просто идеално.

Научихме например, че звездната двойка Джей Зи и Бионсе вечеряли в рибния ресторант Scott's в Лондон и щедрият 40-годишен рапър решил да засвидетелства признанието си на персонала за това, че дарил него и годеницата му с една прекрасна вечер, като остави 100 паунда бакшиш.

Очевидец разказал: „ Джей Зи изглеждаше наистина вдъхновен от атмосферата и страхотната храна, защото изглеждаше така сякаш нямаше търпение да отведе Бионсе вкъщи. Сервитьорите много се зарадваха на бакшиша, който им остави.“

Джей Зи, който е мулти-милионер не е единствената знаменитост, която обича да показва щедростта си.

Мат Деймън например, развълнувал персонала на ресторант в Ню Йорк през март, когато след вечерята с приятели и жена си Лусиана оставил цели 400 долара.

Миналата година Джони Деп пък даде главозамайващите 4000 долара в ресторант в Чикаго.

47-годишният актьор празнувал успешната премиера на филма „Обществени врагове“ с група приятели, включително и с екранния му партньор Марион Котилард и режисьора Майкъл Ман, в бар Гибсън, като след като похапнали пържолки той оставил огромната сума.

Миналия юли звездата от филма „Робин Худ“ Ръсел Кроу шокирал персонала на кръчма в Уелс, когато започнал да пее песента на Брайън Адамс „Summer of '69“ на фалцет, като малко преди изпълнението си им оставил 4000 британски лири.

Сервитьор да си...

КоментариКоментари

magst ( преди 13 години )
Къде това? Живях до преди година в Русе и освен ако за 10 месеца положението не се е променило, там нещата са ужасни за сервитьорите. Поне в масата заведения. Аз не говоря за скъпи заведения, а за масата кафенета, сладкарници и прочие. Какви са тези сервитьори, дето изкарват повече от лекари? От учители - ок, те никога не изкарват много. Ако уточниш за кой град става дума и за какъв тип заведения, може би ще стигнем до истината. Но общото ми впечатление е такова.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MissDeadly ( преди 13 години )
"главозамайващите 4000 долара" стана ми смешно като прочетох този израз :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
WTF ( преди 13 години )
Когато имаш на разположение милиони,нещата стоят по различено.Все едно,че някой обикновен човек е дал 5 ст на просяк.И пак евала на тези които дават по толкова пари.Чувала съм,че колкото повече пари имаш,толкова по-стиснат ставаш:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ees ( преди 13 години )
В този ред на мисли ( по повод коментарите ви ), ще ви разкажа един виц, който може да си го интерпретирате по конкретният повод :-)))Влиза един мъж в магазин и както се очаква продавачките са задължително нелюбезни и сърдити. На излизане се спъва и пада със страшна сила на земята. Продавачките започват да се смеят с цяло гърло и той им казва : " Е, все пак видях усмихната продавачка ...." :-)))Та, това е и моето мнение по темата - каквито ни продавачките, такива ни и сервитьорите !! Наздраве :-)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
добри пари си докарват сервитъорите. Получават повече от лекари и учители. Обслужването е под всяква критика въпреки това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
magst ( преди 13 години )
А как да са усмихнати и приветливи, като не получават бакшиши? Цялата работа е един кръговрат...Освен това българските сервитьори изобщо не ги сравнявайте с тези в Лондон например. В Западна Европа хората могат и да живеят нормално със сервитьорство. В България - не съвсем. Да не говорим на какви смени работят българските сервитьори в повечето случаи и за факта, че се налага да работят в задимени от тютюн помещения... Усмихнат и приветлив може да е само човек, който е доволен от работата си. Да не говорим, че има момичета, които въпреки, че работят за малко пари и при ужасни условия, продължават да се държат мило. Затова пък преди време присъствах на сцена в Бг, в която моя приятелка беше псувана, след като сервира кафе, защото не и вярваха, че кафето е направено от капсула...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ev4etolongoria ( преди 13 години )
Съгласна съм. Много малко са обслужващите, които са усмихнати и приветливи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
На нашите сервитьори това нямам как да се случи. Не защото звездите ни са стиснати, а защото не заслужават.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар