IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Браво на Джордж Клуни. По стъпките на Анджелина и Боно

22 юли 2010 06 03

Актьорът получава хуманитарна награда

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

ПР или не, факт е, че много звезди използват своята популярност, за да подкрепят различни хуманитарни и доброволчески мисии. Както знаем, първенци в това отношение са Анджелина Джоли и Боно, които освен посланици на добра воля на ООН, са и членове на УНИЦЕФ и се занимават с много други благородни каузи.

Джордж Клуни следва примера им и заради активната си напоследък хуманитарна дейност, ще получи награда за от академията, присъждаща наградите "Еми".

Академията за телевизионно изкуство и наука ще връчи на 49-годишния актьор хуманитарната си награда "Боб Хоуп" на церемонията следващия месец.

Клуни получава отличието за специалното телевизионно предаване "Надежда за Хаити", което е номинирано за награда "Еми", както и за усилията, които положи, за да набере средства за жертвите на урагана "Катрина" и да повиши осведомеността на хората за геноцида в Дарфур.

Хуманитарната награда "Боб Хоуп" е учредена през 2002 г. Джордж Клуни е нейният четвърти носител. Той ще я получи на церемонията за наградите "Еми" на 29 август.

КоментариКоментари

golqmoto.pile ( преди 13 години )
съгласна съм с теб и мен много ме дразни тази показност на милосърдие, много е грозно да се рекламираш с цената на нечие нещастие :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
А на мен подобна награда за "благотворителност" или хуманитарна дейност, ми се струва ... нелепа. Според мен жестовете на благотворителност би следвало да са спонтанни, от сърце и да не са съпроводени от излишен шум, така представени приличат повече на платена реклама на благотворителите. Може би не съм права, но виждам някакво противоречие. От една страна по-голямата част от човечеството се задоволява с минимални ресурси, за разлика от белите хора, чийто модел на живот е издигнат в култ, но ако повече хора живееха като тях, то ресурсите на планетата, щяха да бъдат изчерпани за нула време. Някакви такива мисли ми се въртят в главата ... От друга стана, белите хора биха могли дори с благотворителност да не се занимават, което би било още по-тъжно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
хубава новина. Ама нали не е развода на иван и андрей, никой не я коментира.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар