IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Шарапова е най-голямата руска звезда

23 юли 2010 14 02

... измерена в пари и внимание

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

За шеста поредна година начело в класацията на 50-те най-богати и известни руски звезди, съставена от рускоезичната версия на сп. "Форбс", е тенисистката Мария Шарапова с 25 млн. долара. Общо в списъка има 14 спортисти.

В първата десятка например са хокеистът Александър Овечкин (12 милиона долара - 3 място), футболистът Андрей Аршавин (8,3 милиона - 5 място) и фигуристът Евгений Плющенко (1,6 милиона - 8 място).

На второ място сп. "Форбс" е поставило певицата Алла Пугачова. За година тя е спечелила 4,5 милиона долара.

Седми е Филип Киркоров с 5 милиона долара, а Дима Билан е шести с 3,7 милиона долара.

В класацията на 50-те най-богати и известни руски звезди, съставена от рускоезичната версия на сп. "Форбс", е включен и Пьотр Налич. Той е спечелил за година 0,9 милиона долара и е в петата десятка.

Доходите на Налич са се увеличили благодарение на участието му в песенния конкурс "Евровизия 2010", където се класира 11-и.

Мястото в крайната класация зависи не само от сумата, която е била заработена през годината, но и от вниманието от страна на средствата за информация и зрителите.

Ако питате нас, трябваше да включат и Оксана...

КоментариКоментари